Inicio Nieuws Corps diplomatique: een docuserie over de Belgische diplomatie

Corps diplomatique: een docuserie over de Belgische diplomatie

2 minuto leer
1,013

Volgende week op Canvas

‘Diplomaten denken twee keer na voor ze besluiten niks te zeggen. Ze leven in een wereld van cocktails en kaviaar, zijn de discretie zelve en bijgevolg weet niemand echt wat ze doen.’

De voorbije maanden maakte Bart Aerts een reportage ‘achter de schermen van de Belgische diplomatie’ met de bedoeling een aantal van die clichés te ontkrachten.

Vanaf volgende week komt zijn docureeks op Canvas, om 20.30 u., vlak na Terzake. Uiteraard kunnen de uitzendingen ook bekeken worden via de app VRT NU en vanaf 2 maart worden ze ook via Vimeo verspreid.

  • Aflevering 1 (24.02): Wat doet België in de VN-Veiligheidsraad?
  • Aflevering 2 (25.02): Wat gebeurt er achter de schermen van de Europese Raad?
  • Aflevering 3 (26.02): Wat betekent diplomatie in tijden van Trump?
  • Aflevering 4 (28.02): Hoe belangrijk is economische diplomatie voor België?

De vijfde aflevering, die dieper ingaat op het Belgische voorzitterschap van de VN-Veiligheidsraad en de wisselwerking Brussel-New York-terrein (Mali), moet helaas plaatsmaken voor Koning Voetbal. Er komt echter een heruitzending van de reeks in juni of juli en later dit jaar mogelijk ook nog op RTBF of RTL.

Om de Canvaskijker warm te maken voor de reeks krijgt hij nu vrijdag 21 februari in Terzake al een voorsmaakje met een reportage in Saudi-Arabië.

Allen kijken dus!

Naast de tv-reeks schreef Bart Aerts ook het boek Corps diplomatique: achter de schermen van de Belgische diplomatie, uitgegeven bij Polis.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …