Inicio Nieuws De TRAM komt ooit in Denia

De TRAM komt ooit in Denia

2 minuto leer
1,985

Op 11 juli vond niet alleen de Guldensporenslag plaats. Op 11 juli 1915 reed ook de eerste trein, bekend als de ‘trenet’ van Alicante naar Denia. Die stoomtrein van toen is nu de TRAM, maar dat gebeurde in verschillende fasen, met overstappen, met stukken per autobus…

De nieuwe wagons kunnen echter Denia nog niet bereiken. Vanaf Calpe is er een probleem en dat is de brug over de kloof van Quisi, op het grondgebied van Benissa. Dat blijft een struikelbrug voor de wagens van Lijn 9 van de TRAM.

Oorspronkelijk zou die brug vervangen worden door een nieuwe, maar het gemeentebestuur van Benissa steigerde en was van mening dat die brug, gebouwd tussen 1913 en 1915, een culturele en landschappelijke waarde had. Niet afbreken dus!

Tenslotte kwam men tot een akkoord: men zou naast die oude brug een nieuwe bouwen. Ondertussen werd de oude brug opgekalfaterd en rijden de oude dieseltreinen nu tot Teulada.

Nu komt er toch, na vijf jaar van onderhandelingen en onzekerheid, schot in de zaak, want de werkzaamheden aan de nieuwe brug werden toegewezen voor een bedrag van meer dan twaalf miljoen euro en het werk zou een jaar in beslag nemen om de kloof van 370 meter te overbruggen. Zoals op de digitale foto te zien is, komt de nieuwe brug naast de oude.

Bron: Hugo Renaerts

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …