Home Nieuws Denia blijft gastronomische stad

Denia blijft gastronomische stad

4 minuten (lectuur)
405

DENIA. Het examen werd met glans doorstaan. Het project ‘Denia Creatieve Gastronomische Stad van de Unesco’ kreeg de kwalificatie ‘very good’ van de internationale organisatie en vernieuwt op die manier zijn lidmaatschap bij deze selecte groep voor nog eens vier jaar.

Na vanaf december 2015 vier jaar met trots deze titel te hebben mogen dragen, heeft het internationaal comité van de Unesco niet lang geaarzeld om de termijn te verlengen en voor de eerstvolgende vier jaar Denia weer mee te rangschikken onder de steden die over heel de wereld de titel ‘Creatieve Gastronomische Stad’ mogen dragen.

De burgemeester en de wethouder voor Toerisme van Denia waren de eersten om alle personen en bedrijven te feliciteren, die zich al die tijd hadden ingespannen om die kwalificatie eer aan te doen. Dat waren onder andere Floren Terrades en het team van de Oficina de la Innovación y la Creatividad; Aehtma en de aangesloten restaurants, de Stichting Dénia Ciudad Creativa; Pepa Font, wethouder voor Ciudad Creativa; Quique Dacosta en Pep Romany voor hun toeristische promotie en Francesc Colomer, de autonome secretaris voor Toerisme en ambassadeur van het Project.

Mee doorslaggevend voor het opnieuw behalen van de titel was het verslag van het Centrum Gasterra, dat zich richt naar de studie en promotie van de mediterrane keuken en een referentie I + D betekent. Het gastronomisch Festival  D*NA heeft veel bijgedragen tot het verspreiden van de bekendheid van de gastronomie van de hoofdstad van het gewest Marina Alta.

Dénia is daarom een van de steden van de regio Valencia, waar men het beste kan genieten van culinaire hoogstandjes, omdat de combinatie van de beste vis van de beste producten uit de tuin van Valencia wordt gegeven. Een van de meest heerlijke gerechten die men kan proeven is de bekende (maar dure) rode gamba van Dénia en ‘arroz a la banda’, en bijzonder is ook de espencat (geroosterde groenten), maar vermelden we daarnaast llandeta, suquet peix, gedroogde octopus of zee-egels.

Denia heeft door de ligging aan zee een groot aanbod aan restaurants waar wordt gekookt met de beste en verste vis die er te vinden is. Geniet van de verse visgerechten in de vele visrestaurants in Denia. Zowel in het centrum als aan het strand worden de meest heerlijke visgerechten bereidt.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…