Home Nieuws Druk op Spaanse gezondheidszorg door Covid en Oekraïne-oorlog

Druk op Spaanse gezondheidszorg door Covid en Oekraïne-oorlog

3 minuten (lectuur)
597

Twee jaar geleden waren we in lockdown door Covid. We zagen toen schrijnende beelden van overvolle hospitalen en een openbare gezondheidszorg in crisis. Niet enkel in Spanje maar ook in andere landen. Spanje was lang gekend voor zijn goede gezondheidszorg en plots was er na jarenlange besparingen een breekpunt bereikt. Wie Spaanse vrienden of familie heeft, is er getuige van dat Covid de Spaanse samenleving hard heeft aangepakt.

Gelukkig ,…

heeft Spanje ook een grote private gezondheidssector. Meerdere verzekeraars, waaronder DKV, hebben vanaf het begin Covid gedekt en op die manier heeft de private zorgsector een gedeelte van de Covid hospitalisaties kunnen opvangen. Daardoor hadden onze DKV klanten letterlijk “de verzekering” dat zij in de beste omstandigheden zouden verzorgd worden in geval van een ernstige Covid besmetting.

Ondertussen zijn we twee jaar verder

Zelfs nu de situatie rond Covid enigzins onder controle is, blijft de openbare gezondheidszorg kampen met organisatorische problemen waardoor er nog altijd lange wachttijden zijn en het niet mogelijk is om op korte termijn een specialist te raadplegen, laat staan u te laten behandelen. Zelfs een eenvoudige afspraak maken bij het Centro de salud van veel gemeenten blijft een uitdaging. Dit zal op korte termijn niet verbeteren en de Spaanse Staat zal verder moeten besparen.

Bovendien

Er wordt bovendien verwacht dat de oorlog in Oekraïne, en de daarmee gepaarde vluchtelingenstroom, bijkomende druk zal uitoefenen op de openbare dienstverlening in de rest van Europa, en ook in Spanje.

De oplossing? 

Een private DKV verzekering kan juist dienen om al die problemen te vermijden. De private hospitalen, veelal concurrenten van elkaar, investeren verder in plaats van te besparen.  Ze reorganiseren zich en richten zich ook meer en meer op buitenlandse patiënten. Daar kunnen klanten van GrupoXandra met een DKV ziektekosten verzekering dan weer van profiteren.  Uw gezondheid is namelijk primordiaal.

Gemoedsrust begint met één mailtje

Zou een ziektekosten-verzekering u ‘peace of mind’ geven? Wij denken graag met u mee. Stuur gerust een mailtje naar salud@grupoxandra.eu om een telefonische afspraak te maken met onze DKV specialist Jan Arretz.

© Sandra Van Kerckhove  / Alle rechten voorbehouden

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…