Home Nieuws Een zwembad per twee inwoners

Een zwembad per twee inwoners

2 minuten (lectuur)
656

ALICANTE. Teulada-Moraira en El Poble Nou de Benitatxell hebben bijna een zwembad per twee inwoners. Zij staan in Spanje bovenaan de lijst met de meeste zwembaden in vergelijking met het aantal inwoners, volgens een reportage van Verne, die uitgaat van de gegevens van het ministerie van Financiën.

Volgens die gegevens heeft Spanje gemiddeld vier zwembaden per 100 inwoners, maar dit is slechts een relatieve uitkomst. Het is in de provincie Alicante dat de cijfers het hoogst liggen met negen zwembaden per 100 inwoners. Aan de top van de rangschikking staan enkele dorpen in het gewest Marina Alta, in het noorden van de provincie en zoals gezegd bijten Teulada-Moraira en Benitatxell de spits af met bijna een zwembad per twee inwoners.

In absolute termen heeft Jávea de meeste zwembaden, namelijk 8641 (een zwembad per drie inwoners). Meer naar achter komen Denia met 4948 en Teulada met 4859.

De Marina Alta is ver vooruit de leider van het aantal zwembaden in een provincie die in Spanje al aan kop staat wat dat betreft. De vier dorpen die de leiding hebben zijn in die volgorde Teulada, El Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol d’Almúnia en Benissa. Als vijfde staat Hondón de las Nieves (in het gewest Vinalopó Mitjà). Het zijn allemaal dorpen die ook de meeste tweede woningen hebben, maar waarvan vele eigenars van die zwembaden niet officieel staan ingeschreven in het bevolkingsregister.

Aantal zwembaden per 100 inwoners in de Marina Alta: Teulada-Moraira 45; Benitatxell 44; Benissa 37; Jávea 32; Els Poblets 29; Calp 18; Denia 12

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Uitnodiging diner ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11.07.2022

Wat? DinerWaar? Restaurant Plaza México – C/ J.S. Bach 19, Albir (zijstraat van …