Home Home Elche kreeg toch zijn processie

Elche kreeg toch zijn processie

3 minuten (lectuur)
322

ELCHE. De bekendste palmprocessie van heel Spanje, die van Elche, kon dus ook onmogelijk plaats vinden, maar ze ging wel door op kleine schaal. Een grote houten tablet, verf, kurk, stoffen en zelfs witte palm… dit waren de materialen die dienden als basis om de populaire palmprocessie van Elche toch eventjes in de schijnwerper te zetten, zei het dan wel met de figuurtjes van Playmobil, meer dan tweehonderd in totaal.

Terwijl ze in quarantaine zaten, hebben leden van de familie Molina Maestre uit Elche toch hun eigen miniprocessie gevierd. “We waren van plan om deel te nemen aan de wedstrijd voor pasos (de tronen tijdens de processie) van de Hoge Raad van de Broederschappen, maar omdat dit nu onmogelijk was door het coronavirus, hebben we alles thuis opgesteld” vertelt de vader.

Tweehonderd popjes van Playmobil dienen om een dertigtal muzikanten te vormen die de processies begeleiden; politie, echtparen, kinderen en zelfs een ijscoman vergezellen de optocht. De familie Molina Maestre begon in februari het project met het doel om aan die wedstrijd deel te nemen, maar besloot daarna om toch maar verder te werken. Het is een recreatie in miniformaat van de Goede Week in Elche en de ‘paso’ waarop de beelden staan werd in schuimrubber gemaakt en met fluweel bekleed. Alles duurde meer dan een maand om het af te werken, maar ze zijn er tijdig mee klaar. Papieren bloemen en palmtakken werden deskundig uitgeknipt en samengesteld. Het was ook een manier om de tijd te doden.

Het idee is om, als de quarantaine voorbij is, alles de exposeren in de kleuterschool Pedro van de Jezuïeten en dan kunnen er nog meer mensen van genieten. Het is maar een Goede Week in zakformaat, maar toch iets.

De familie verzamelt al vele jaren de popjes van Playmobil en is niet aan haar proefstuk, want ze creëerden al een Romeins dorp.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi.

Laad meer gerelateerde artikels
  • Geen limiet in dorpen ALICANTE

    In dorpen met minder dan 5.000 inwoners mag iedereen sinds afgelopen weekend tussen zes uu…
  • Schoenenindustrie plant toekomst

    VINALOPÓ. De schoenenindustrie in Vinalopó heeft ernstig te lijden onder de lockdown in de…
  • 500 dieren met honger

    BENIDORM. De dierentuin Safari Aitana is gesloten vanwege de coronacrisis. Dat betekent da…
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geen limiet in dorpen ALICANTE

In dorpen met minder dan 5.000 inwoners mag iedereen sinds afgelopen weekend tussen zes uu…