Home Home Generalitat doet grote inspanningen voor toerisme

Generalitat doet grote inspanningen voor toerisme

4 minuten (lectuur)
103

ALICANTE (EP). President Ximo Puig van de Comunidad Valenciana heeft voor de maand oktober een bijdrage tot 70% met een maximum van 600 euro aangekondigd binnen het plan ‘Bono Viatge CV’ en bestemd voor iedere inwoner van de Comunidad Valenciana die in eigen streek met vakantie gaat.

De president deelde dit mee in een toespraak tijdens het debat over Algemene Politiek van de Valenciaanse regering en het plan is bedoeld om de regio Valencia als veilige toeristische bestemming voor te stellen.

“Een zo fundamentele sector voor onze economie verdient een schoktherapie om dit toerisme opnieuw te activeren” zei Puig, die verder verklaarde dat het toerisme een overwegend aandeel voor de Valenciaanse economie moet blijven betekenen. Een goed voorbeeld is dit project ‘Programa Bono Viaje CV’ met de enorme financiële voordelen die de inwoners van de regio kunnen verkrijgen. Het plan treedt half oktober in werking en de totale begroting beloopt 196 miljoen euro.

Het departement ‘Turisme Comunitat Valenciana’ draagt zijn steentje bij met het creëren van een systeem van artificiële intelligentie met hoofdzakelijk gebruik voor toerisme. Het systeem, dat de naam ‘Datatur4CV’ kreeg, zal van groot nut worden voor de sector. De bedoeling is om een gecombineerd servicesysteem te ontwikkelen in de wolk ‘big data’, ‘machine learning’ en ‘business intelligence’ om verschillende gegevens te ontvangen, te bundelen, te verwerken en de analyseren tot één gemakkelijk bereikbaar item.

Deze formule, uitgewerkt door de directeur van Inteligencia Turística de Turisme, Mario Villar, wil een interactief instrument zijn dat de toerist probleemloos door alle vragen moet leiden. Het systeem, met een begroting van 2,6 miljoen euro, moet binnen een jaar operatief zijn.

De eerste fase bestaat uit het verzamelen en analyseren van toeristische informatie over de Comunidad Valenciana, gegevens die gehaald worden uit diverse bronnen, zowel officiële als particuliere.

In de tweede fase wordt Datatur4CV bereikbaar voor iedereen, via een weblocatie die speciaal voor dat doel zal worden ontworpen. Op die manier kan iedereen die de Comunidad Valenciana bezoekt op een snelle en gemakkelijke manier alle gegevens vinden waarvoor hij belangstelling heeft. Alle onderwerpen die met toerisme te maken hebben, zullen aan bod komen.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Campings voelden gevolgen virus minder

ALICANTE. De campings in de provincie Alicante voelden minder de gevolgen van het virus da…