Inicio Home Gevoelige uitbreiding fietswegen

Gevoelige uitbreiding fietswegen

2 minuto leer
953

De Valenciaanse regering wil tussen 2020 en 2030 meer speciale wegen aanleggen voor fietsers en wandelaars. In de provincie Alicante gaat het om ongeveer 780 kilometer en het project wordt gefinancierd door de Generalitat Valenciana, de centrale regering, de Diputación en de gemeenten waar deze wegen passeren.

Van zes routes werd het traject reeds bepaald. De eerste gaat van Agres naar Villena langs Bocairent in de provincie Valencia; de tweede is in het gewest Marina Alta van Orba naar Denia; de derde is een verbinding tussen de Maigmó en Alcoy. Dan volgt het traject tussen Urbanova en Santa Pola, tussen Guardamar en Orihuela en tussen Los Montesinos en San Miguel de Salinas.

Een studie voorziet in de Comunitat Valenciana in totaal 2300 kilometer nieuwe routes, speciaal voor fietsers, waardoor 92% van de inwoners een rechtstreekse verbinding met deze wegen zal hebben. Momenteel beslaan deze speciale fietsroutes meer dan 1000 kilometer. Als het hele project is uitgewerkt zal de regio Valencia beschikken over 3360 kilometer, verdeeld over 289 fietsroutes die langs 274 gemeenten passeren met in totaal 4,6 miljoen inwoners.

In totaal zal het hele project 141 miljoen euro kosten en men rekent op de steun van de Europese fondsen FEDER. Een eerste vereiste is de connectie tussen de reeds bestaande trajecten. Met dit project wil men de fietsers weg houden van de rijwegen, waar niet alleen hun veiligheid in gevaar is, maar waar ze ook een hinder zijn voor het gemotoriseerd verkeer.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Home
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …