Home Nieuws Grote bloeddruppel als hommage aan donors

Grote bloeddruppel als hommage aan donors

2 minuten (lectuur)
454

TEULADA. Een druppel als synoniem van het leven. Dit is de essentie van de sculptuur als hulde aan de vele bloedgevers in Teulada. ‘Vida’ (Leven) is de titel van het beeldhouwwerk van de hand van de beeldhouwer Quico Torres uit Benissa. De kunstenaar zelf beschouwt het plaatsen van dit beeld als een prijs voor zijn dertigjarig traject als beeldhouwer en noemt het zelf ‘het mooiste dat hij ooit maakte, omdat de schepping recht uit het hart kwam’.

Het initiatief kwam van het departement voor Gezondheid van het gemeentebestuur van Teulada, dat een wedstrijd uitschreef om een monument te ontwerpen dat die hommage diende te onderstrepen. Het waren de vele bloedgevers zelf die het ontwerp van Torres kozen. De druppel wordt geplaatst op de Plaza de la Cruz, niet ver van het gemeentehuis.

“De sculptuur wordt een onderdeel van de samenleving in dit dorp, een samenleven met de mensen die door hun stem deze druppel kozen, in feite een inwoner meer. Voetballers verenigen zich op het voetbalterrein, basketballers in hun hal, artiesten in expositiezalen, bloedgevers hebben nu ook hun verzamelplaats” zei Torres.

De druppel, gemaakt in beton, is hoger dan vier meter en anderhalve meter breed en weegt 1500 kilogram.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Circarte gaat weer van start

In totaal zorgen 19 gezelschappen voor 20 voorstellingen tijdens het festival CIRCARTE in …