Home Nieuws Horizontale stoplichten voor verstrooide voetgangers

Horizontale stoplichten voor verstrooide voetgangers

3 minuten (lectuur)
1,295

BENIDORM. Het gemeentebestuur van Benidorm gaat op de trottoirrand horizontale stoplichten in de vorm van lijnen plaatsen bij de zebrapaden, waar die stoplichten al functioneren. Dit gebeurt om te beginnen bij de straten Ruzafa, Herrerías en Emilio Ortuño, “waar de meeste voetgangers oversteken en zichzelf heel dikwijls in gevaar brengen”, volgens de wethouder voor Mobiliteit van Benidorm, José Ramón González de Zárate. Uiteraard worden deze lichten gesynchroniseerd met de verticale stoplichten en geven dezelfde kleuren aan, namelijk groen, oranje en rood.

De Zárate verklaarde dat men gaat beginnen met acht oplichtende lijnen om de voetgangers die druk doende zijn met hun gsm en niet op de verticale lichten letten, ook te waarschuwen wanneer ze al dan niet de straat mogen oversteken. “Het is misschien jammer dat we tot die maatregel moeten overgaan, maar momenteel kan men een voetganger die bij het oversteken zijn gsm gebruikt, nog niet beboeten. De politie heeft ons er opmerkzaam op gemaakt dat de voetgangers zodanig verstrooid zijn door naar de beelden van hun gsm te kijken, dat ze helemaal niet opletten waar ze lopen en zeker niet naar de stoplichten kijken.” Al enkele keren werden mensen op die manier aangereden.

Daarnaast worden de auditieve maatregelen uitgebreid. De stoplichten geven ook geluidsignalen als ze op groen staan “maar de mensen zijn zodanig afgeleid dat ze dat niet eens horen”. Een verdere uitbreiding van de verkeersveiligheid bestaat er in dat men electromagnetische censoren gaat installeren die de intensiteit van het verkeer vastleggen en op die manier de duur van rode en groene lichten aanpassen, een systeem dat in Benidorm voor een primeur zorgt in de provincie Alicante.

De wethouder voor Mobiliteit verklaart dat men op deze manier steeds verder toe werkt naar een ‘Smart City’, die gebruik maakt van de nieuwste technologische middelen.

De bedoeling is dat alles in gebruik wordt genomen tegen de Goede Week, als vele vakantiegangers naar Benidorm komen om van de eerste warmte te genieten.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …