Home Nieuws La Nucía optimistisch voor 2021

La Nucía optimistisch voor 2021

3 minuten (lectuur)
503

LA NUCÍA. Met het einde van de pandemie, dankzij de vaccins, eindelijk in zicht, is men in de provincie Alicante optimistisch wat het jaar 2021 betreft. De mensen willen eindelijk naar een zorgeloze vakantie zonder angst of beperkingen, daar is men zich aan de Costa Blanca duidelijk van bewust.

In La Nucía, een dorp dat niet zo dadelijk gerefereerd wordt met toerisme, zullen in de lente van volgend jaar twee luxehotels hun deuren openen. Ze worden gebouwd door een Baskische investeerder, die de concessie gedurende 25 jaar heeft uitbesteed aan de keten Barceló uit Mallorca, een keten die in Benidorm al Asia Gardens en in Alicante  Occidental Alicante in beheer heeft.

In totaal wordt in deze hotels in La Nucía veertig miljoen euro geïnvesteerd. Langs een kant komt Nucía Hills, een complex met 94 kamers en vooral gericht naar sportief toerisme met mogelijkheid tot het herbergen van sportploegen en langs de andere kant het hotel Nucía Palms, met 148 kamers, beide met vijf sterren.

Benidorm blijft niet achter en koestert ook grote verwachtingen voor 2021. De promotor Corisa, eigenaar van het NH hotel in de calle Méjico, wil tegen volgende zomer het luxehotel Amérigo met vijftig kamers openen in de calle Altamira.

De provincie Alicante krijgt hierdoor 242 hotelplaatsen meer, terwijl voor 2023 de opening voorzien is van het hotel Selomar in Benidorm, met in totaal 272 kamers. Naast het gemeentehuis van Alicante werkt men nu aan een hotel met vijftig kamers en meldt men een investering van zeven miljoen euro voor de vernieuwing van het gebouw Generali, dat een luxehotel wordt. Een andere investeerder in die stad heeft zijn oog heeft laten vallen op de cine Ideal, om daar ook een hotel van te maken.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Everzwijn op wandel in Calp

Het was tijdens de lockdown geen abnormaal verschijnsel om everzwijnen en vossen de dorpen…