Inicio Nieuws Monument voor de slachtoffers van Covid ingehuldigd

Monument voor de slachtoffers van Covid ingehuldigd

4 minuto leer
190

Het lijkt bijna voor velen vergeten. De sirenes die dagelijks om 20 uur door de straten galden en het  applaus van de ‘opgesloten’ burgers in ontvangst namen. De ambulances die constant reizen ondernamen van en naar de ziekenhuizen. De muziek van ‘Schindlers list’ die de inspanningen van het medisch personeel onderstreepte. De getuigenissen van de velen die covid overleefden na maanden van lijden en een hevige strijd, geholpen door artsen en verpleegsters. De alarmkreten van wanhopige familieleden. De tranen van verdriet en soms van geluk als men het ziekenhuis kon verlaten. Dit alles werd in herinnering gebracht door de inhuldiging van het monument aan de slachtoffers van covid, op de kruising van de straten Maestro Alonso en Gran Vía in Alicante, tegenover het algemeen ziekenhuis Doctor Balmis in Alicante. Het was een plechtigheid vol met symbolisme, herinnering, emotie en anderzijds een troost, een monument dat dient om de tot nu toe zwaarste periode uit de 21ste eeuw niet te laten vergeten.

De voorzitter van de provinciale deputatie, Carlos Mazón, herinnerde er aan dat de pandemie in de provincie Alicante bijna 4000 slachtoffers eiste, maar dat ze tegelijk diende om de samenhorigheid onder de bevolking te onderstrepen. Burgemeester Luis Barcala van Alicante wees er dan op dat de pandemie heeft gediend om alle verschillen op alle gebieden onder de bevolking te vergeten en iedereen dichter bij elkaar te brengen.

Er werd op gewezen dat niet alleen het medisch personeel risicovol bleef verder werken, al had dit wel het grootste aandeel, maar dat bijvoorbeeld ook de mensen uit de voedselsector dagelijks hun werk hebben voortgezet om de bevolking van het nodige te voorzien.

Sonia Balboa van de afdeling Intensieve Zorgen van het ziekenhuis, bekende dat het personeel al die tijd werkte met angst om ook besmet te worden, met wanhoop soms omdat men machteloos stond, af en toe met vreugde om het leven van iemand te hebben kunnen redden.

Na de toespraken werd een bloemenkrans neergelegd aan de voet van het monument en konden vele aanwezigen hun tranen niet bedwingen.

De pandemie werd overwonnen, maar voor velen zal het nog lang duren eer het verdriet overwonnen wordt.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …