Home Home Nieuw icoon voor Benidorm

Nieuw icoon voor Benidorm

3 minuten (lectuur)
536

BENIDORM. De eerste fase van de renovatie van de Avenida del Mediterráneo in Benidorm is in volle gang en zal worden beëindigd met het installeren van de tecnohito, die het nieuwe icoon van Benidorm moet worden. De constructie van acht etages hoog komt op de Plaza de la Hispanidad en de bedoeling is dat hij wordt ingehuldigd rond Kerstmis.

De wethouder van Openbare Werken, José Ramón González de Zárata zei dat men op dit moment de basisstructuur vervaardigt in een atelier en dat men binnen enkele weken de onderdelen naar Benidorm zal brengen om gemonteerd te worden. De toren is 22 meter hoog en bedekt met een net van leds. Een led (van het Engelse light-emitting diode) is een elektronische halfgeleidercomponent opgebouwd als een diode, die bij stroomdoorgang in de doorlaatrichting licht uitstraalt.

De verlichting en andere onderdelen, zoals de metalen structuur om alles veilig neer te zetten, worden momenteel voorbereid. De wethouder zei verder dat alles met een trailer naar de stad wordt gebracht en dat daarna de onderdelen in en op elkaar worden gezet.

De tecnohito is een wenteltrap, bedekt met schermen waarop allerlei zaken geprojecteerd kunnen worden, zoals publiciteit en het cultureel programma van Benidorm. Dankzij de karakteristieken kan men de toren ook bezoeken en op die manier een panorama krijgen over de stad. Op die manier wordt de tecnohito ook een toeristische bezienswaardigheid.

De tecnohito heeft er niet alleen langer over gedaan dan oorspronkelijk voorzien was, de kostprijs ligt ook hoger dan bij de eerste begroting. Die prijs lag in principe op 11,5 miljoen euro, maar wordt ten slotte bijna twee miljoen euro duurder.

Tegelijk wordt ook de Plaza de la Hispanidad aangepakt, waar het stedelijk meubilair wordt vernieuwd en nieuwe openbare verlichting wordt geïnstalleerd.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Campings voelden gevolgen virus minder

ALICANTE. De campings in de provincie Alicante voelden minder de gevolgen van het virus da…