Home Nieuws Nieuw op Vier: ‘De Ambassade’

Nieuw op Vier: ‘De Ambassade’

5 minuten (lectuur)
1,137

Vanaf maandag 15 april start de nieuwe humaninterest reeks De Ambassade op VIER. De reeks volgt 8 weken lang de verhalen van Vlamingen in nood in het buitenland, die zich richten tot de Belgische ambassades en consulaten om hun problemen van de baan te helpen. Of het nu gaat om het verlies of diefstal van documenten, een geboorte, een huwelijk, een overlijden, een natuurramp of een terroristische aanslag: de ambassadeurs en consuls staan dag en nacht klaar. De Ambassade laat zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat in vijf wereldsteden: het consulaat-generaal in ‘the city that never sleeps’ New York, de ambassade in de Keniaanse miljoenenstad Nairobi, het consulaat-generaal in het Braziliaanse Rio De Janeiro, het consulaat in de Spaanse toeristenmagneet Barcelona en de ambassade in Bangkok, de exotische hoofdstad van Thailand.

In 2018 mocht een ploeg van het productiehuis Zodiak een blik werpen achter de schermen op onze posten in Bangkok, Barcelona, Nairobi, New York en Rio de Janeiro. Het werd een reportagereeks over het leven van het Belgische ambassadepersoneel. Voor Belgen in het buitenland is de ambassade een veilige haven. In alle uithoeken van de wereld vind je een Belgische ambassade of consulaat. De ambassadeurs en consuls zijn de steun en toeverlaat voor al onze landgenoten in het buitenland. Wie werkt in het buitenland, er woont of in de problemen zit: de ambassade staat hen bij.

Aflevering 1

In de eerste aflevering zit de Gentse Michaël zwaar in de problemen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi: zijn toeristenvisum is verstreken waardoor hij nu illegaal in het land is en moet onderduiken in een klein appartementje. De schrik zit er goed in bij Michaël, want in Kenia zijn ze niet mals voor illegalen en de politie van de stad staat derde op de lijst van meest corrupte en gevaarlijke politiediensten ter wereld. Consul Hilde moet zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Thailand heeft een speciale aantrekkingskracht op mannen, maar wie met zijn exotische liefde wil trouwen heeft eerst de toestemming nodig van vice-consul Eli. Hij moet erachter zien te komen of het om een schijnhuwelijk gaat of niet. “Thaise vrouwen moeten wel iets hebben, want anders zouden zoveel Belgische mannen niet naar hier komen om met hen te trouwen. Maar als ik eerlijk moet zijn, heb ik nog niet gezien wat een Thaise vrouw heeft wat een Belgische vrouw niet heeft”, lacht Eli.

Diep in het Braziliaanse oerwoud en volledig afgezonderd van de bewoonde wereld woont de 80-jarige kluizenaar Guido. Hij heeft consul-generaal Jean-Paul uitgenodigd om hem te bedanken voor al zijn hulp de voorbije jaren. Wanneer Jean-Paul na een lange en zware tocht het huis uiteindelijk weet te bereiken, is hij aangedaan door wat hij te zien krijgt: het huis is volledig in verval …

En Barcelona staat in de top 10 van Europese steden waar de meeste diefstallen gebeuren en dat zullen ze op het consulaat geweten hebben. Heel wat vakantiegangers komen dagelijks aankloppen om een nieuw paspoort aan te vragen nadat hun portefeuille – soms op de meest absurde manier – gestolen werd.

De Ambassade – Elke maandag om 20.35 op VIER

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…