Home Nieuws Pandemie remt constructie in Benidorm niet af

Pandemie remt constructie in Benidorm niet af

5 minuten (lectuur)
1,231

BENIDORM. Een totale ommekeer in Benidorm. Daar waar in de zomermaanden de economie grotendeels afhankelijk is van het toerisme, heeft de pandemie die economische inbreng verlegd naar de constructie, werk in openlucht met onderlinge afstand en zonder samenscholingen van toeristen.

Het is wel een belangrijk gegeven voor Benidorm dat de economische crisis tenminste de sector van de bouwnijverheid niet heeft aangetast. Het tegengestelde lijkt het geval te zijn. Diverse bedrijven hebben veel belangstelling getoond om in de stad grote projecten te starten, terwijl ondertussen vele gebouwen in augustus werden afgewerkt om de sleutels aan de eigenaars te kunnen overhandigen.

De wethouder voor Stedenbouw van Benidorm, Lourdes Caselles, zei dat de reductie van de werktijden voor de constructie in de zomer minder invloed hadden op de activiteiten dan vorige jaren en dat op het gemeentehuis talrijke aanvragen kwamen om die toegestane arbeidsuren te mogen verlengen.

Woordvoerders van de TM Grupo Inmobiliario verklaarden dat de werkzaamheden aan de toren Sunset Waves weliswaar geremd worden door de verordening van beperkte arbeidsuren in de zomermaanden, maar dat tijdens de toegestane uren met meer mensen en sneller werd gewerkt, rekening houdend met de opgelegde normen om de rust van de vakantiegangers niet te storen. Op die manier wil men de beloofde tijdslimieten aan de eigenaars nakomen, ondanks de enkele weken inactiviteit tijdens de alarmtoestand.

Wat het nieuwe icoon van Benidorm, de Delfin Tower, betreft, heeft men eveneens vooruitgang geboekt en ondanks de verminderde ardbeidsduur in de maanden juli en augustus, verklaarde men vanuit de zetel van promotor Sergio Vidal dat ook hier nog voor het einde van het jaar de kopers hun intrek zullen kunnen nemen. Men werkt nu aan de tuin en de laatste sanitaire inrichtingen.

Een ander groot project is Benidorm Beach, van Alibuilding. Het gebouw komt in de stijl van de vorige bebouwen van het bedrijf en is vooral gericht naar vakantie.

Maar er zijn niet alleen de privéprojecten. Ook de werkzaamheden aan het cultureel centrum van Benidorm zullen worden hervat door de Sociedad Proyectos Temáticos van de Comunitat Valenciana.

Waar iedereen benieuwd naar is, is uiteraard de stand van zaken bij het emblematische gebouw In Tempo, bekend als de Diamant, nadat SVP uit de Verenigde Staten het project overnam. Het bedrijf werkt zonder verpozen verder aan de wijzigingen die dienen uitgevoerd en verklaarde dat in 2021 de sleutels overhandigd zullen worden. Wat deze veranderingen betreft, moet het voorziene olympisch zwembad een ‘beach pool’ van 800 vierkante meter worden en dit is ten nadele van de voorziene tennisbanen, die moeten verdwijnen.

Het gebouw verandert zowel van buiten als van binnen. Nadat het bedrijf dat met de bouw begon failliet werd verklaard, lag alles vele jaren stil en kon de diamant niet schitteren, maar daarin is dus nu verandering gekomen.

Die diamant, die de twee torens verbindt, zal een gymnasium krijgen, naast een spa en jacuzzi en dit op een hoogte van 200 meter met fantastische uitzichten over de hele kust. Boven komt bovendien een restaurant, exclusief voor de bewoners van deze 46 etages tellende toren en een zwembad van 80 vierkante meter.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…