Inicio Nieuws Provincie Alicante erg geliefd bij buitenlanders

Provincie Alicante erg geliefd bij buitenlanders

4 minuto leer
743

De provincie Alicante is heel geliefd bij de buitenlanders die in Spanje willen komen wonen. De stranden, de levensstijl en het klimaat maken van de Costa Blanca, zoals de kust van de provincie internationaal bekend is, een ideale plek, vooral voor de gepensioneerde Europeanen of die nog niet gepensioneerd zijn maar hier jaarlijks enkele vakantieperioden willen doorbrengen.

Nu de beperkingen, opgelegd door de pandemie, voorbij zijn, is de interesse voor de aankoop van een huis in de provincie Alicante weer gestegen. Wat het meest steeg is de belangstelling voor dorpen die wat meer in het binnenland liggen.

De website voor onroerend goed van Idealista heeft een studie gemaakt over de inmobiliënmarkt in Zuid-Europa en onder de dorpen die de voorkeur genieten van de buitenlanders om zich hier te vestigen of lange tijd te verblijven, vinden we vele plaatsen in de provincie Alicante. Zelfs helemaal vooraan.

Ciudad Quesada, een urbanisatie op het grondgebied van Rojales in het gewest Vega Baja, staat zelfs op de eerste plaats en op de tweede plaats vinden we ook al een dorp uit de provincie, namelijk Busot. Op de vierde plaats prijkt El Verder, in het noorden van de provincie; op de zevende plaats staat Formentera del Segura (Vega Baja), terwijl Algorfa en Moralet respectievelijk de 15de en 20ste plaats bekleden. Vijf dorpen uit de provincie Alicante bij de eerste twintig en het meest verrassende is dat men zou verwachten dat deze dorpen in het buitenland helemaal niet bekend zijn. Men verwacht eerder Benidorm, Torrevieja, Denia of Altea, maar nee…

Het zijn nu vooral Nederlanders en Belgen die meer interesse hebben in de Costa Blanca. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten 1412 Nederlanders een huis in de provincie, tegenover de 562 in dezelfde periode in 2019. De Belgen lieten zich niet onbetuigd met 1490 aankopen en staan op de tweede plaats, alleen maar overtroffen door de Britten.

Want de Britten blijven ondanks Brexit toch investeren in de Costa Blanca. In de eersts semester van dit jaar kochten ze 2372 huizen, het dubbele van vorig jaar en 10% meer dan in 2019. Maar de Britten houden het blijkbaar meer bij bekende plaatsen. De meeste huizen kochten ze in Orhiuela, gevolgd door Torrevieja, Rojales, Jávea en Pilar de la Horadada. Het ‘Britse’ Benidorm verliest blijkbaar terrein.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…