Inicio Nieuws Ruim baan voor de snelle wagens

Ruim baan voor de snelle wagens

2 minuto leer
845

Wie dit weekend met de auto het binnenland intrekt zal zich genoodzaakt zien de trip af te gelasten, want de rijwegen worden voor een deel afgesloten. Ditmaal zijn het geen groepen fietsers die de chauffeurs tot wanhoop brengen, maar afgesloten wegen, want er wordt een rally gehouden. Ruim baan voor de snelheidsduivels.

Maar we kunnen ons wel op een veilige afstand van de weg neervleien om die snelle jongens te zien voorbijsuizen in een tempo en met maneuvers die je normaal gezien je rijbewijs ontnemen voor de rest van je leven.

De 28ste Rally La Nucia – Trofee Costa Blanca wordt in de provincie gereden, tellend voor het superkampioenschap van Spanje en ook met punten voor de FIA European Rally Trophy.

In totaal zien je dan 66 kleurrijke auto’s voorbijrijden, die in totaal een afstand van 550 kilometer gaan afleggen, verdeeld in negen ritten en langs het grondgebied van 36 gemeenten.

Alles wordt gecoördineerd in de Ciudad Deportiva Cano in La Nucía en de Spaanse televisie geeft rechtstreekse beelden via het kanaal Teledeporte van de laatste rit tussen Val d’Ebo en Pego.

Op vrijdag 4 november warmen de motoren op tussen Bolulla en Tárbena en om 15.30 uur gaat het van Relleu naar Penàguila en daarna van Benassau naar Gorga. Op zaterdag 5 november rijdt men in Jalón en daarna in Pego om vervolgens de Coll de Rates op te stuiven. In de namiddag opnieuw de trajecten tussen Jalón en Pego en om 19 uur worden in La Nucía de trofeeën uitgereikt.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…