Home Nieuws Sint Valentijn is niet goedkoop

Sint Valentijn is niet goedkoop

3 minuten (lectuur)
477

Zondag 14 februari gaan de verliefden elkaar weer te lijf met geschenkjes om hun liefde meer kracht bij te zetten. Dit jaar zal het echter anders zijn. De pandemie heeft de koopkracht van velen danig gehavend en de zaken hebben tot nu toe slechts een omzet van 40% tegenover de vorige jaren bereikt.

De strategie is daarom gewijzigd. Men richt zich dit jaar niet naar de massa om de Dag der Verliefden te vieren, maar naar de koopkrachtigen, die nog wel het geld hebben om deze keer extra-dure cadeaus aan te schaffen. Minder verkoop maar uit die verkoop meer winst. De eethuisjes tegen de Nouvelle Cuisine.

Die Nouvelle Cuisine bestaat uit originele cadeaus. Bijvoorbeeld kan men een ring kopen uit de collectie Diamonds voor El Corte Inglés, een icoon die een copie is van de verlovingsring die koning Felipe VI schonk aan Leticia, met 14 diamanten, en die – met een korting van 30% speciaal voor Sint Valentijn-. toch nog 6027 euro kost.

Een speciaal horloge voor deze feestelijke dag kost ‘slechts’ 3000 euro en daarnaast wordt een reis naar de Caraïben aangeboden, zei het voor volgende zomer, aan heel speciale voorwaarden. Voor twee personen kan men daar van een luxe-vakantie gaan genieten, als men er 37.000 euro voor over heeft.

Ook de kortingsbons van de Valenciaanse regering voor reizen binnen de regio Valencia gaan vlot van de hand en de speciale Sint Valentijnsprogramma´s van de hotels met ‘spa en champagne’ hebben ook wel succes.

De speciale sexy lingerie is duurder maar dan ook geraffineerder dan vorige jaren, al is het lang niet zeker dat die lingerie cadeau zal worden gedaan aan het vrouwtje.

De meeste inkopen gebeuren in deze tijd online. Op gastronomisch gebied heeft men aanbiedingen van restaurants die voor een prijsje van minstens 80 euro per persoon champagne of speciale wijnen, Iberische ham en Belgische chocolade aanbieden. Veertig restaurants in de provincie Alicante bieden een romantisch diner aan huis bezorgd.

Bron: Hugo Renaerts

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…