Home Home Stranden gesloten wegens bijtende vissen

Stranden gesloten wegens bijtende vissen

2 minuten (lectuur)
1,531

Het gemeentebestuur van Elche heeft de stranden van El Pinet, El Rebollo en La Marina afgesloten nadat twee kinderen door vissen werden gebeten. De rode vlag werd gehesen en niemand mocht nog het water in om verkoeling te zoeken. Die verkoeling zou trouwens een onaangename verrassing kunnen brengen. Al is de vraag onder vissers ‘bijten ze?’  heel normaal, nu zou dezelfde vraag kunnen gesteld worden op die stranden.

Men weet nog niet of de beten werden veroorzaakt door één of meerdere vissen en momenteel is ook de vissoort niet bekend.

Een eerste geval deed zich gisteren voor in de namiddag op het strand van El Pinet toen een jongetje van zeven jaar dicht bij de oever in het been werd gebeten en de ouders beroep dienden te doen op de mensen van het Rode Kruis die instaan voor de verzorging bij het strand. Na een eerste verzorging ontbood men een ambulance die het kind naar Urgencias van het ziekenhuis in Elche bracht. Het jongetje had drie wonden opgelopen die genaaid dienden te worden.

Een half uur later werd een tienjarig jongetje op hetzelfde strand eveneens gebeten. De mensen van het Rode Kruis dienden ook de eerste zorgen toe en sloegen meteen alarm, hesen de rode vlag en haalden iedereen uit het water. Deze maatregel werd even later bevestigd door de autoriteiten. Men besloot om ook op de naburige stranden van La Marina en Les Pesqueres-El Rebollo het baden te verbieden.

Op het ogenblik van schrijven van dit artikel weten we niet of de vissoort bekend is en of het baden weer werd toegelaten.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Meer mogelijkheden voor ouderen in provincie Alicante noodzakelijk

ALICANTE. De veroudering van de bevolking in de provincie Alicante wordt mee veroorzaakt d…