Inicio Nieuws Toch bouwen in de zomermaanden

Toch bouwen in de zomermaanden

2 minuto leer
1,465

CALP. Het wordt een ongewone zomer in Calp. Niet alleen wegens de beperkingen op de stranden.  Vorige jaren werd de bouwactiviteit gedeeltelijk in juli en in heel augustus stilgelegd om de vele vakantiegangers het lawaai te besparen. Er waren inderdaad veel klachten gekomen over dit lawaai, vooral langs de stranden, waar op de eerste lijn nog veel activiteit heerste door de constructie van nieuwe hotels en flatgebouwen.

Het gemeentebestuur van Calp heeft dit jaar besloten om de plaatselijke wetgeving op dat gebied te wijzigen en dat de bouwnijverheid in augustus en bepaalde uren in juli wel mag verder gaan. De reden is duidelijk. De alarmtoestand heeft niet alleen vele werkzaamheden een grote achterstand laten oplopen, maar bovendien vele arbeiders in de constructie vele maanden lang werkloos gemaakt. Om deze mensen toe te laten, nu de alarmtoestand voorbij is, opnieuw geld te verdienen, heeft men de verordening aangepast. Volgens het gemeentebestuur is het veel belangrijker om de economie weer op gang te brengen en de toeristen enkele lawaaierige uurtjes te bezorgen, dan vice versa.

De bouw mag nu verder gaan tot 15 september tussen 9 en 15 uur. Buiten deze uren mag er niet gewerkt worden. Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …