Home Home Twee ‘snelle’ oplaadpunten voor elektrische wagens in Villajoyosa

Twee ‘snelle’ oplaadpunten voor elektrische wagens in Villajoyosa

2 minuten (lectuur)
289

Op deze punten kan u uw elektrische wagen opladen voor ongeveer 100 kilometer in 15’

In Villajoyosa staan er sinds kort 2 stations om uw elektrische wagen vlug op te laden. Ze bevinden zich in Avenida Pianista Gonzalo Soriano, bij het binnenkomen van de gemeente, op een strategisch punt vlakbij de autostrade A-7 en de N-332 en tegenover de bekende chocoladefabriek Valor. De snelle oplaadpunten, die er gekomen zijn dankzij een samenwerking tussen de gemeente Villajoyosa en Iberdrola, laten toe om 4 wagens tegelijk op te laden.

Dit initiatief is gericht op het bevorderen van duurzame mobiliteit en het bevorderen van elektrische voertuigen, zoals gemeld door de gemeenteraad. Het kenmerk dat deze oplaadpunten onderscheidt van conventionele, is dat ze ontworpen en geplaatst werden voor mensen die reizen; dat wil zeggen dat ze onderweg naar hun bestemming kunnen stoppen om hun elektrische auto op te laden. Concreet laten deze punten met slechts 15 minuten oplaadtijd  100 kilometer autonomie toe.

De stations met de oplaadpunten zijn 24/24 u. beschikbaar. Om een idee te geven van de kostprijs: de gebruiker van een elektrische wagen (batterij van 60 kWh) betaal t voor het traject Villajoyosa-Valencia ongeveer 10 keer minder dan de gebruiker van een dieselwagen en zelfs 13 keer minder dan de gebruiker van een benzinewagen.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Torrevieja opent opnieuw massale activiteiten

TORREVIEJA. Burgemeester Eduardo Dolón van Torrevieja bezocht samen met de wethouder voor …