Home Nieuws Vissen vallen aan

Vissen vallen aan

4 minuten (lectuur)

Een echtpaar uit Valladolid met een vijfjarig zoontje, zag hun vakantie vroegtijdig beëindigd. Gisteren gingen ze baden in de Middellandse Zee op het strand van Rebollo bij La Marina, op het grondgebied van Elche. De vrouw was tot aan het middel in het water toen ze een kreet van pijn slaakte en om hulp riep. Haar echtgenoot droeg haar dadelijk het strand op.

De toegesnelde hulpdiensten konden ook alleen maar vaststellen dat ze een grote wonde had aan het been. Na de wonde te hebben verbonden werd de vrouw naar het gewestelijk ziekenhuis in Elche overgebracht waar men de wonde diende te hechten.

Hoewel men eerst dacht dat de vrouw in glas had getrapt, was het snel duidelijk dat het ging om de beet van een vis. Het was een diepe wonde en de achillespees diende genaaid te worden. De vrouw ging tot aan de knie in het gips.

Volgens de eerste gegevens betrof het een aanval van een blauwbaars. De blauwbaars is een straalvinnige vissensoort uit de familie van blauwe baarzen.

Deze 120 cm lange en 14 kg zware primitieve, roofzuchtige vis heeft sterke kaken, messcherpe tanden en een krachtige staart. Het lichaam is blauwgrijs met een geelachtige buikzijde.

Deze zeer agressieve, in scholen jagende vissen vallen hun prooi, die qua grootte niet veel verschilt, van achteren aan. Het zijn kannibalen, die zelfs hun eigen kroost niet ontzien. Soms doodt hij meer dan dat hij opeet. Er zijn meer gevallen bekend, waarbij ze mensen hebben aangevallen en gebeten.

Deze soort komt algemeen voor in de Middellandse- en Zwarte Zee, de Grote-, Atlantische- en Indische Oceaan in kustzeeën en riviermonden.

Vorige maand werden in de buurt ook twee kinderen door een vis gebeten, maar hier was de wonde minder ernstig. In 2006 werd een zevenjarig jongetje ook aan gevallen door een vis, maar in dit geval werd het kind gewond aan de boven- en onderarm en de pols en men diende chirurgisch in te grijpen De blauwbaars is in Spanje bekend als de pez golfar, pejerrey, pez sierra, anjova of dorado. Na het voorval werd het strand echter niet afgesloten. Bij het schrijven weten we ook niet of speciale maatregelen getroffen zullen worden.

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Flamencoshow 2019

  Alfaz del Pi. De Lionsclub van Alfaz del Pi organiseert weer haar jaarlijkse flamencoshow.…
 • Wandeling met accidentje

  Met 13 gingen we op pad, na een eerste moeilijkheid te hebben overwonnen: de aangeduide we…
 • Over het hoe, wat en waarom van het rijksregisternummer

  Het rijksregisternummer is een uniek identificatienummer, toegekend aan natuurlijke person…
Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Figuranten gezocht!

Voor een Zwitsers-Duitse film, waarvan het verhaal zich gedeeltelijk in Benidorm afspeelt,…