Inicio Nieuws Voor avontuurlijke wandelaars

Voor avontuurlijke wandelaars

3 minuto leer
717

Wie van bergwandelen houdt en bovendien belust is op avontuur, maar geen hoogtevrees heeft, kan binnenkort op de Monte Bolón bij Elda zijn of haar hartje ophalen. Een route over hangbruggen en afdalen langs een glijtouw kan op een heel bijzondere manier deze berg leren kennen. De aanleg is in volle gang en enkele stukken va het traject worden al getest op veiligheid.

Er wordt al enkele jaren aan dit initiatief gewerkt, een traject met verschillende moeilijkheidsgraden dat de mogelijkheid biedt om in de toekomst nog uitgebreid te worden en dat te danken is aan een initiatief van de Vrienden van de Bolón. Men wil hier een groot bergpark aanleggen vlak bij de stad. In juli keurde het stadsbestuur de plannen goed en alles wordt aangelegd door een groep specialisten, die in september met de uitvoering van het project begonnen. In de eerste maanden van 2023 zal de inhuldiging gebeuren van dit park dat een grote toeristische aantrekkingskracht moet hebben.

Enkele paden werden al aangelegd, maar zijn nog niet toegankelijk voor het publiek, omdat de veiligheidsnormen nog moeten vastgelegd worden. Er komen vijf loopbruggen, drie andere met een monokabel en een Nepalbrug met houten planken langs de hoofdroute. Trajecten waar men geen hoogtevrees mag hebben. Het traject loopt langs de top van de berg en alles wordt deskundig gecontroleerd. Zowel de installatie als de panoramische uitzichtpunten werden zorgvuldig uitgekiemd door experts op dat gebied. Er komen drie van die uitzichtpunten en bij de laatste komt een picknickplaats waar men langer van het uitzicht kan genieten. Geografische borden wijzen op de omgeving.

Maar naast wandelen kan men ook aan wandklimmen doen. Al is dat natuurlijk weggelegd voor de specialisten.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …