Home Home Zeeman geeft Elche nieuw leven

Zeeman geeft Elche nieuw leven

4 minuten (lectuur)
145

ELCHE. Het centrum van Elche dreigde, wat winkels betreft, een langzame dood tegemoet te gaan. Al enkele jaren is het wegtrekken van handelszaken uit de oude stad aan de gang. Toen Inditex en andere modezaken naar de wijk van L’Aljub trokken, de Corredora voetgangersstraat werd en Zara en de bioscoop Capitol hun deuren sloten, zag het er niet zo best uit voor het oude centrum.

De redding komt uit Nederland. Het Nederlandse low cost bedrijf Zeeman opent twee winkels in het centrum van de palmenstad, namelijk in de wijken Carrús en El Pla.

De keten is al op zoek naar personeel voor de nieuwe zaken, die gevestigd worden in de drukste straten van het centrum, tussen het Centre Polivalente en Plaza Madrid, respectievelijk in de Montserrate Guilabert Valero, en Pedro Juan Perpiñán. In deze laatste straat gaat het gemeentebestuur fietspaden aanleggen langs beide zijden en wordt het autoverkeer verboden.

Zeeman zet daarmee zijn opmars in de provincie Alicante verder, want in het begin van dit jaar opende het bedrijf reeds een zaak in Denia. Met de twee winkels in Elche heeft Zeeman dan al dertien winkels in de Comunidad Valenciana, waarvan de meeste momenteel nog in de provincie Valencia. Maar men denkt ook al aan nog meer winkels in de provincie Alicante, met werkgelegenheid voor 70 mensen.

Zeeman textielSupers is een Nederlandse winkelketen die anno 2020 bijna 1300 vestigingen heeft in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. De eerste winkel werd geopend in maart 1967 door Jan Zeeman, die dit jaar overleed, in Alphen aan den Rijn. Die was opgezet als een soort supermarkt voor kleding en sloeg goed aan, zodat al snel de tweede vestiging werd geopend. Zeeman noemde zijn concept textielsupers. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd.

De huiskleuren van Zeeman zijn geel en blauw, met als boegbeeld een matroos. De winkels stralen eenvoud uit, in interieur, maar ook in verpakking van de producten. Veel kleding ligt los in metalen bakken, als op een markt. Sinds eind 2009 krijgen nieuwe winkels een moderne uitstraling doordat de kleur grijs wordt toegevoegd aan de huisstijl van Zeeman.

De Zeeman winkelketen is sinds 2015 aanwezig in Spanje met eigen winkels die voor het eerst geopend werden in Figueres, in de provincie Gerona en daarna wist uit te breiden naar meer dan 44 winkels, allemaal gelegen in de autonome deelstaat Catalonië. Sinds 2018 zijn er winkels in Valencia bijgekomen en nu wordt ook Alicante voorzien.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Campings voelden gevolgen virus minder

ALICANTE. De campings in de provincie Alicante voelden minder de gevolgen van het virus da…