Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Spanje anders bekeken
In deze serie leest u 3 artikelen over Spanje die gepubliceerd werden in het boek Encuentros de ayer y reencuentros de hoy, een uitgave van Academia Press.

Deze artikelen bieden u een kijk op �het andere Spanje�, het Spanje uit de 16de en de 17de eeuw waarin Vlaanderen en Spanje door een nauwe banden met elkaar verbonden waren. Vlaamse families zoals de Van der Hamens in Madrid en de Coghens in Andalusi� slaagden erin om een zeer succesrijk bestaan op te bouwen in Spanje.

Antonio S�nchez Jim�nez van de Universiteit van Amsterdam beschrijft de de familie Van der Hamen, Ren� Vermeir van de Universiteit Gent legt uit hoe de familie Coghen in slechts 3 generaties erin slaagde een imposant handelsimperium op te bouwen.

Stereotiepen over volkeren en culturen kunnen eeuwenlang blijven bestaan. Voor Spanje wordt dit geheel van negatieve stereotiepen omschreven als de Zwarte Legende. Lieve Behiels van het Lessius Instituut van de K.U. Leven toont aan hoe de invloed van de Zwarte legende nog steeds voelbaar is in de strips van o.m. Willy Vandersteen.

Meer informatie over het boek Encuentros de ayer y reencuentros de hoy vindt u op de website van Academie Press: www.academiapress.be