Inicio Nieuws Wandelgroep VIW van start gegaan

Wandelgroep VIW van start gegaan

2 minuto leer
294

Vijf moedigen boden zich aan in Alcalalí voor de eerste moeilijkere tocht van de wandelgroep VIW-Costa Blanca. Het ging van Alcalalí naar de rotstekeningen op de Seguili. Een kort stukje met de auto naar het vertrekpunt en vol goede moed begon men aan een beklimming die niet zo moeilijk was en met slechts enkele steile stukjes. Bij de indrukwekkende rotswanden kwamen we bij de tekeningen, afgeschermd door een hek, zoals overal, maar we zagen alleen de tekeningen op een bord, want zoeken op die lange en hoge rotswand was onbegonnen werk. Op die geweldige plek met ook nog een mooi uitzicht op een stuk van de Vall de Pop en de Carrascal de Parcent, even wat eten en drinken en dan de afdaling met een wel heel steil stuk, maar rustig aan, zodat we allemaal heelhuids weer bij de auto kwamen. Enkele foto’s tonen aan dat we door een mooi stuk natuur stapten.

Op vrijdag 28 oktober komt deze groep weer bijeen in Orba, om 10 uur bij het gemeentehuis, om de sierra de Seguili van de andere kant te beklimmen. De tocht is nu wat langer, dus het wordt (waarschijnlijk) een picknick, zodat men daar op voorzien moet zijn. Zijn we tijdig terug, kunnen we in Orba wel een stukje eten.

De normale wandelgroep komt op zaterdag 22 oktober om 11 uur bijeen bij de kapel van San Roc in Altea voor de wandeling die was uitgesteld vanwege de regen. Dit wordt een gemakkelijke wandeling van ongeveer twee uur.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …