Home De laatste Oef… de wandelzoektocht is van start gegaan!

Oef… de wandelzoektocht is van start gegaan!

7 minuten (lectuur)

Vlamingen in de Wereld Costa Blanca organiseert voor de vierde keer een wandelzoektocht in de provincie Alicante. Het doel is om de mooie dorpen op een speelse manier beter te leren kennen. Na vorige edities in Calpe, La Nucia en Benissa staat nu Finestrat op het programma.

De wandelzoektocht van dit jaar is wat mij betreft de mooiste tot nu toe qua wandeling en vergezichten en de ‘eenvoudigste qua zoektocht’ van de 4 edities. Natuurlijk ontbreken ook nu niet de nodige strikvragen en dient het reglement goed gelezen te worden, maar in vergelijking met de vorige edities zullen de scores toch hoger liggen. Maar hoe dan ook, deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deze keer volgt  de wandelzoektocht de route die (met nummers) perfect aangeduid staat doorheen de dorpskern van Finestrat. De tocht bestaat uit 5 delen waarvan de eerste twee heel concreet over een traject van de route gaan terwijl de laatste drie delen omloopvragen zijn:

 • In het eerste traject dient u op zoek te gaan naar  12 foto’s en bij elke foto hoort een vraag. Het antwoord op die vraag kan ter plaatse gevonden worden in een straal van 10 meter van het beeld op de foto.
 • In een tweede traject van de route dient u op zoek te gaan naar de antwoorden op 6 vragen die ook allemaal ter plaatse gevonden kunnen worden.
 • In het derde deel dient u enkel met ‘waar’ of ‘niet waar’ te antwoorden.
 • Voor het vierde deel dient u de 10 afgebeelde foto’s te rangschikken in de volgorde waarin u ze tegenkomt tijdens de wandeling.
 • Het laatste deel is enkel een schiftingsvraag die u dient op te lossen in cafeteria/pasteleria Nou Dolç 22 (C/ Nou 22). In het rek achter de toonbank staat een pakketje met o.a. bloem en suiker en u dient het totaalgewicht te raden.

Nieuw dit jaar is ook dat u op de terugweg naar het beginpunt (aan het beeld van de hand) ook nog een foto dient te maken van de deelnemers van uw groep en u ons de foto dient te bezorgen via mail of uitgeprint.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat mooie prijzen te winnen. Wat denkt u van een verblijf in La Plantación met ontbijt, verblijf in een hotel in Benidorm of Albir geschonken door Clínica Benidorm, een duovlucht parapente met Doyouwanna, een volledige schoonmaak van uw wagen (binnen en buiten), een transactietegoed van 100€ bij Binckbank, diverse etentjes bij restaurants in Finestrat (La Barra, MangiaRè en Gastro David) en in Calpe (Mosselhuis), waardebon geschonken door gestoria Link Inc, verschillende prijzen van Leroy Merlin, een wijnpakket door SpainKeys 4 You, Luikse wafels van Manneken Pis,… De volledige lijst komt later nog op de website.

Deelname is volledig gratis en kan tot 9 juni 2019 op een door u gekozen datum. U kan het deelnemingsformulier downloaden en uitprinten van deze website of anders kan u een deelnemingsformulier afhalen op het toeristisch bureau van Finestrat (ma t.e.m. vr 9-14 en za/zo van 11-14 u.) of bij cafeteria/pasteleria NouDolç22 (openingsuren ma t.e.m. vr 6-14 en 16.30-20.30 en za/zo van 6-14).

Parkeren is niet evident maar kan u best op de benedenverdieping van de gratis publieke parking (niet op het gelijkvloers want het zijn allemaal voorbehouden plaatsen) waar er naast voorbehouden plaatsen ook vrije plaatsen zijn. Parkeren is er gratis.

Tijdens de tocht hebt u in het begin en op het einde voldoende mogelijkheden om de interne mens te versterken, maar we raden u aan om zeker een koffie te nemen in cafeteria NouDolç22 en de lekkere tapa’s te proeven in Gastro David, beide gelegen in de Carrer Nou.

De organisatie is volledig in handen van Vlamingen in de Wereld Costa Blanca maar met ondersteuning van de gemeente en de toeristische dienst van Finestrat en de lokale handelaars.

Veel plezier!

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Titanic in Alicante

  Op 21 mei opent in Alicante een grote expositie over het zinken van de Britse Transatlanti…
 • Vuelta lonkt naar Alicante

  De Vuelta, de wielerronde van Spanje, zal dit jaar weer een groot deel van het traject in …
 • Europese rechtspraak en belastingen

  De Europese rechtspraak heeft verregaande gevolgen voor de belastingen die we betalen bij …
Laad meer gerelateerde artikels
 • Deelnemingsformulier wandelzoektocht hier te downloaden

  Indien u van plan bent om deel te nemen aan de wandelzoektocht in Finestrat dan kan u aan …
Laad meer artikels in De laatste
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Deelnemingsformulier wandelzoektocht hier te downloaden

Indien u van plan bent om deel te nemen aan de wandelzoektocht in Finestrat dan kan u aan …