Vlamingen in de Wereld Costa Blanca

VIW Costa Blanca, is de belangenorganisatie voor actieve Vlamingen aan de Costa Blanca. VIW Costa Blanca is een onderdeel van de stichting Vlamingen in de Wereld of met andere woorden VIW Costa Blanca is één van de ongeveer 75 vertegenwoordigers wereldwijd. Dieter Ryckaert is sinds 2013 de vertegenwoordiger.

Links: Vertegenwoordiger VIW Costa Blanca Dieter Ryckaert
Rechts: Voorzitter VIW Brussel Eddy Bonne

De website www.viw-costablanca.com is uiteraard een heel belangrijke tool omdat het de voornaamste communicatieschakel is. Via de website wordt iedereen op de hoogte gehouden van onze activiteiten en van de nieuwtjes aan de Costa Blanca. Via de website komen ook tal van vragen toe waar wij een gepast antwoord op proberen te geven.

De hoofdactiviteit van VIW Costa Blanca is ongetwijfeld de Vlaamse Dag. Het is een soort van mix tussen een handelsbeurs en een sociaal event. In het najaar van 2019 staat de 10e editie gepland. Een meer ludieke activiteit waar ook behoorlijk wat tijd in kruipt is de organisatie van de wandelzoektocht. Waar zoektochten in Vlaanderen schering en inslag zijn, zijn ze in Spanje bijna onbekend. De hoofdbedoeling is om de mensen op een ontspannende manier de verschillende dorpen van de Costa Blanca op een andere manier te leren kennen. Als de mogelijkheid zich voordoet proberen wij ook de originele versie van Vlaamse films aan de Costa Blanca te krijgen. Een andere activiteit die op veel bijval kan rekenen is het zogenaamde minicongres waar een aantal specialisten in hun vakgebied worden uitgenodigd om te komen spreken over een specifiek thema. Een laatste activiteit die regelmatig georganiseerd wordt zijn de lunches of diners die georganiseerd worden in restaurants aan de Costa Blanca. De hoofdbedoeling is dat mensen andere mensen leren kennen. Daarnaast beschikkan we ook over een wandelclub die onder leiding staat van Hugo Renaerts.

Het zou uiteraard mooi zijn als er mensen aan de Costa Blanca puntueel of op regelmatige basis bepaalde activiteiten zouden willen organiseren. Hiervoor mag er altijd contact opgenomen worden met Dieter Ryckaert via ryckaertd@gmail.com.