Inicio Nieuws Nieuwe beschermde berggebieden

Nieuwe beschermde berggebieden

2 minuto leer
434

Het zuiden van de provincia Alicante heeft twee bergketens meer die een speciale bescherming hebben gekregen. De sierra de Callosa en de sierra de Orihuela kregen het etiket van ‘Speciale Zone van Bewaring’ en werden opgenomen in de lijst van belangrijke zones van de Comunidad Valenciana, nadat de twee bergketens in 2001 al werden opgenomen in de catalogus van Red Natura 2000. Deze titel wil zeggen dat fauna en flora in die gebieden een speciale bescherming krijgen, met medewerking van de Europese Unie.

Een belangrijk nieuws in dat verband is dat op het grondgebied van de beschermde zones niet mag gebouwd worden en dat de Valenciaanse regering moet instaan voor de zorg en het behoud van de streek, waaronder – en dat is belangrijk – de brandpreventie een van de eerste noodzakelijkheden is.

De sierra de Orihuela heeft een oppervlakte van 1671 hectare en die van Callosa 663 hectare. Vooral door de sierra de Callosa lopen officiële wandelroutes, maar ook de sierra de Orihuela heeft aangeduide routes.

In de sierra de Callosa passeert bvb de PR-CV-54 langs de Pico Cortado en de Pico de Águila en in de sierra de Orihuela brengt de PR-CV-59 de wandelaar langs de oude mijnen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …