Home Nieuws Buitenlanders gek op Benitatxell

Buitenlanders gek op Benitatxell

2 minuten (lectuur)
1,108

In welke dorpen in de provincia Alicante zijn momenteel de meeste buitenlanders geïnteresseerd. Dat zal verbazen. Iedereen denkt natuurlijk aan de bekende plaatsen zoals Benidorm, Torrevieja, Denia of Calp, maar een onderzoek van ‘Idealista’, dat zich richt naar de aankoop van onroerend goed in Spanje, brengt verrassende resultaten.

Volgens de gegevens van die website naar de resultaten van aanvragen in juni en juli gaat de meeste interesse uit naar Benitatxell, de meest gezochte plaats door buitenlanders van heel Spanje. Op het grondgebied van Benitatxell ligt ook de nog steeds groter wordende urbanisatie Cumbre del Sol, een van de grootste van heel Spanje (foto).

De streek waar de meeste belangstelling voor bestaat is de provincie Girona, met vooral Begur, Pals en Llançà.

Maar er zijn nog twee andere plaatsen in het noorden van de provincie Alicante die mee vooraan staan, namelijk El Verger op de elfde en Els Poblets op de twaalfde plaats. Het zijn de drie dorpen die de laatste jaren ook de meeste bouwactiviteit aan de dag hebben gelegd.

In Spanje zijn er in totaal 18 plaatsen die meer belangstelling hebben uit het buitenland dan uit Spanje zelf. Binnen de eerste twintig staat ook Lliber op de zestiende plaats, dat dorp waar de laatste maanden veel ophef wordt gemaakt over de nieuw geplande urbanisatie met 488 woningen. De bekendste kustplaatsen in de provincie Alicante blijken dus veel aan belangstelling te hebben ingeboet en worden vervangen door dorpen die iets meer in het binnenland gelegen zijn.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…