Inicio Nieuws Nog een record voor Alicante

Nog een record voor Alicante

2 minuto leer
908

De reuzekerststal in Alicante staat al enkele jaren in het Guinness Book of Records, maar daar zal nu ook de reuzekerstbal bijkomen. Op de Explanada, de bekende golvende laan langs de haven, komt er deze keer geen kerstboom, maar een kerstbal van twaalf meter hoog en verlicht met 8116 leds. De bal is dus hoger dan de figuren van de kerststal op het plein voor het gemeentehuis.

Maar die bal staat er niet alleen. Vier keer per dag vanaf 18 uur zal hier klank- en lichtspel te bewonderen zijn.

Het gemeentebestuur van Alicante besteedt dit jaar 200.000 euro meer aan feestverlichting, waarschijnlijk in verband met de energiebesparing. In totaal worden op die manier voor de feestverlichting 1,29 miljoen euro betaald. Want in de stad wordt de verlichting uitgebreid naar meer straten en pleinen. Eind augustus vroeg de president van de Generalitat Valenciana aan de gemeentebesturen om dit jaar de feestverlichting met 20% te verminderen vanwege de energiecrisis. Daar heeft men in Alicante dus wel oren naar.

Alles zal waarschijnlijk worden ingehuldigd ter gelegenheid van Black Friday (is dat de neger van Robinso Crusoë?) op 25 november.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …