Home Nieuws Nog een record voor Alicante

Nog een record voor Alicante

2 minuten (lectuur)
764

De reuzekerststal in Alicante staat al enkele jaren in het Guinness Book of Records, maar daar zal nu ook de reuzekerstbal bijkomen. Op de Explanada, de bekende golvende laan langs de haven, komt er deze keer geen kerstboom, maar een kerstbal van twaalf meter hoog en verlicht met 8116 leds. De bal is dus hoger dan de figuren van de kerststal op het plein voor het gemeentehuis.

Maar die bal staat er niet alleen. Vier keer per dag vanaf 18 uur zal hier klank- en lichtspel te bewonderen zijn.

Het gemeentebestuur van Alicante besteedt dit jaar 200.000 euro meer aan feestverlichting, waarschijnlijk in verband met de energiebesparing. In totaal worden op die manier voor de feestverlichting 1,29 miljoen euro betaald. Want in de stad wordt de verlichting uitgebreid naar meer straten en pleinen. Eind augustus vroeg de president van de Generalitat Valenciana aan de gemeentebesturen om dit jaar de feestverlichting met 20% te verminderen vanwege de energiecrisis. Daar heeft men in Alicante dus wel oren naar.

Alles zal waarschijnlijk worden ingehuldigd ter gelegenheid van Black Friday (is dat de neger van Robinso Crusoë?) op 25 november.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…