Inicio Nieuws Torrevieja blijft Spanjes snelst groeiende stad

Torrevieja blijft Spanjes snelst groeiende stad

3 minuto leer
759

Nauwelijks drie maanden na het begin van de werkzaamheden aan de nieuwe urbanisatie is de verkoop van de eerste woningen van het deelplan van La Hoya, het project Lagoons Village, van start gegaan. Het betreft de grootste bebouwbare oppervlakte die nog bleef in Torrevieja en een van de grootste projecten van de laatste decennia in de Comunidad Valenciana, met de bouw van 1800 nieuwe woningen door de promotor TM Grupo Inmobiliario.

Het is het tweede grootste project van de familie Serna en wordt alleen overtroffen door de residentiewijk Mar de Pulpí in Almeria met 2600 woningen, waarvan ondertussen al 1500 bewoond zijn.

Lagoons Village wordt gebouwd op de landstrook tussen de twee lagunen, de Laguna Rosa en de Laguna Salada van La Mata en behalve woningen bestaat de wijk uit gemeenschappelijke groenzones, zwembaden, kunstmatige vijvers en wandelpaden. Maar ook brede lanen en rijwegen zijn voorzien, naast een groot sportcomplex met verwarmd zwembad en gymnasium, atletiekpistes, spa, schoonheidssalon en fysiotherapie. Het wordt dus een dorp met alle faciliteiten, dicht bij het internationaal auditorium van Torrevieja en op slechts 400 meter van het Hospital Quirón. Zoals bij een dorp past, komen er ook supermarkten, scholen en enkele stranden langs de lagunen.

Torrevieja heeft zich de laatste decennia ontpopt tot de snelst groeiende Spaanse stad, te danken aan de duizenden buitenlandse toeristen die zich hier jaarlijks komen vestigen.

De eerste fase bevat 240 woningen bij de roze lagune, waarin 63 miljoen euro geïnvesteerd werd en waar men de beschikking heeft over appartementen, bungalows en villa’s tussen de 210.000 en 516.000 euro. Deze fase voorziet ook groenzones met een oppervlakte van meer dan 15.000 vierkante meter en een goede verbinding met de rijweg N-332 en CV-95.

Het hele dorp wordt gebouwd in vier fasen en de tijd wordt aangepast aan de verkoop. Het bedrijf werd opgericht in 1969, toen de toeristische boom een nieuw hoogtepunt bereikte en ondertussen werden al diverse toeristisch projecten verwezenlijkt waaronder hotels en flatgebouwen. In totaal stond het bedrijf al borg voor meer dan 20.000 woningen in dit gebied aan de oevers van de Middellandse Zee.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…