Bibliotheek reglement

Iedereen is welkom in De Nederlandstalige Bibliotheek. Om alles goed te laten verlopen, sommen we hier enkele regels op. We wensen je veel plezier met onze bibliotheek.

Lid worden

Om boeken van de bibliotheek te kunnen lenen, moet je lid zijn.
Om lid te worden betaal je jaarlijks lidgeld. Voorlopig werd als introductieprijs 5€ vastgelegd.

Je hebt ook een geldige identiteitskaart nodig.

Op het moment dat je je inschrijft, worden er een aantal persoonsgegevens opgevraagd. De bibliotheek respecteert je privacy en volgt de richtlijnen van de GDPR (General Data Protection Regulation). In de ‘Privacyverklaring’ staat wat de bibliotheek doet met deze gegevens. Je vindt de privacyverklaring op de inschrijvingsaanvraag.

Verhuis je? Een nieuw e-mailadres of een ander telefoonnummer? Geef elke (adres)wijziging onmiddellijk door: via e-mail denederlandstaligebibliotheek@gmail.com of ter plaatse.    

Bibliotheekkaart

Als je je inschrijft, krijg je een bibliotheekkaart. Met deze kaart kun je bepaalde diensten van de bibliotheek gebruiken, zoals materialen lenen, verlengen en reserveren.

Deze kaart is strikt persoonlijk. Je bent altijd verantwoordelijk voor het gebruik van jouw bibliotheekkaart.

Ben je je kaart kwijt? Meld dit zo snel mogelijk zodat je kaart geblokkeerd wordt en misbruik voorkomen kan worden. Een nieuwe kaart wordt aangemaakt voor 1€.

Hoeveel materialen lenen?

Je  kan maximum 2 boeken lenen.

Leentermijn

De leentermijn is 2 weken. 

Verlengen

De leentermijn kan eventueel eenmalig verlengd worden. Dit kan ter plaatse gevraagd worden ofwel per mail naar denederlandstaligebibliotheek@gmail.com

Reserveren

Wil je een boek lenen maar is het uitgeleend aan een andere gebruiker? Dan kun je dat geleende werk reserveren. Dat is gratis. Reserveer bij voorkeur via de balie tijdens de openingsuren of anders per mail denederlandstaligebibliotheek@gmail.com

We verwittigen je zodra het boek beschikbaar is. Het boek blijft twee weken gereserveerd voor jou. Kom je het na twee weken niet halen? Dan zetten we het terug in de bibliotheek.

Terugbrengen

Tijdens de openingsuren breng je de boeken terug door ze aan de vrijwilliger/vrijwilligster te geven in de bibliotheek.

Te laat

Als je de boeken niet op tijd terugbrengt, krijg je een aanmaning via e-mail om de boeken in te leveren. 

Verlies of beschadiging

Draag zorg voor de geleende materialen, binnen en buiten de bibliotheek. Zijn er beschadigingen aan het boek dat je wilt lenen? Meld die dan meteen aan de vrijwilliger. Als je dat niet doet, kun je aansprakelijk gesteld worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de geleende boeken. Bij verlies, volledige of gedeeltelijke beschadiging of diefstal, betaal je een vergoeding of zorg je voor vervanging.

Huisregels

De bibliotheek is er voor iedereen. Door gebruik te maken van de bibliotheek, verklaar je je akkoord met dit reglement. Je krijgt het reglement bij je inschrijving.