Alcachofas con jamón

2 minuto leer
762

Artisjokken met ham

Ingrediënten

(6 personen) 
18 artisjokken 
olijfolie 
4 teentjes knoflook 
1 citroen 
100 g serranoham, dik gesneden 
bloem

Bereiding

Snijd de citroen in schijfjes. Verwijder de steel en de buitenste bladeren van de artisjokken. Knip ook een deel van de punten weg. Snijd de artisjokken in de lengte doormidden en bewaar ze tot ze gekookt worden onder voldoende water waaraan de citroenschijfjes zijn toegevoegd (kleine artisjokken kunnen in hun geheel gekookt worden). 
Breng een grote kookpot met water en wat zout aan de kook. Voeg de artisjokken toe als het water kook, verminder het vuur en laat de artisjokken afgedekt zachtjes koken tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer een half uur, afhankelijk van de grootte van de artisjokken. Bewaar een deel van het kookvocht en laat de artisjokken uitlekken in een vergiet. 
Pel en snipper de knoflook en snijd de serranoham in kleine blokjes. Stoof de knoflook in wat olie tot hij gaar is maar niet bruin, haal de knoflook daarna uit de olie. voeg de ham en een eetlepel bloem aan de olie toe, roer goed om zodat er geen korrels ontstaan. Voeg daarna al roerend een beetje van het kookvocht toe tot een licht gebonden saus ontstaat. 
Doe de artisjokken terug bij de saus en laat ze nog eventjes op een zacht vuur opwarmen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Groentengerechten
Comentarios cerrados

Mira además

Judías verdes con tomate

Princessenbonen met tomaat Ingrediënten (4 personen) 600 g princessenbonen (sperziebo…