Home Activiteiten Veel interesse voor voordracht van Sven Tuytens

Veel interesse voor voordracht van Sven Tuytens

2 minuten (lectuur)
963

ALBIR – De voordracht die georganiseerd werd door VIW Costa Blanca in samenwerking met de gemeente Alfaz del Pi werd druk bijgewoond. Maar liefst 110 aanwezigen luisterden naar de interessante voordracht en keken naar de documentaire van VRT-correspondent Sven Tuytens. De inleiding werd verzorgd door de consul van België te Alicante, Mia Van Lil.

Na een korte inleiding waarin hij eerst de situatie uitgelegd heeft van de groep verpleegsters uit Vlaanderen die tijdens de Spaanse burgeroorlog gedurende twee jaar aan de slag waren in een oorlogsziekenhuis in het Valenciaanse Ontinyent. Sven Tuytens stelde daarna zijn bekroonde documentaire voor en legde aan de hand van dit verhaal uit waarom die burgeroorlog de huidige Spaanse politiek blijft beïnvloeden.

Daarna beantwoordde hij nog tal van vragen die uit het publiek kwamen over de algemene Spaanse politiek en de Catalaanse kwestie en Puigdemont.

Op het einde van de voordracht werden nog 2 boeken verloot onder de aanwezigen en kregen de andere bezoekers de mogelijkheid om het boek van Sven Tuytens in het Nederlands of het Spaans aan te kopen. Daarna konden de aanwezigen nog genieten van een hapje en een drankje dat aangeboden werd door de gemeente Alfaz, met speciale dank aan Martine Mertens, schepen van Alfaz del Pi.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Activiteiten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…