Home Experten Administratief Belgische paspoorten behoorlijk ‘waardevol’

Belgische paspoorten behoorlijk ‘waardevol’

2 minuten (lectuur)
1,267

Eerst en vooral is het belangrijk om de term ‘waardevol’ toe te lichten of m.a.w. wat maakt een paspoort nu juist waardevol? Eigenlijk is er maar één parameter en dat is het aantal landen dat met een paspoort bezocht kan worden zonder visum. Met een Belgisch paspoort kan er naar 125 landen zonder visum gereisd worden. Daarnaast zijn er nog eens 45 landen waar bij aankomst een al dan niet gratis visum afgehaald kan worden.

Een paspoort is minder waardevol als u echt naar de ambassade in het land van verblijf moet gaan om vooraf een visum te regelen. Voor Belgen moet er slechts voor 28 landen vooraf een visum geregeld worden. Het feit of er al dan niet een visum nodig is hangt vooral af van de diplomatieke betrekkingen tussen de verschillende landen.

Via de volgende link https://www.passportindex.org/byRank.php kan u zien dat het meest waardevolle paspoort dat van de Verenigde Arabische Emiraten is; 179 landen mogen zonder visum vooraf (118 landen totaal visumvrij en 61 landen met een visum bij aankomst) bezocht worden. Op de tweede plaats staan Duitsland, Spanje, Finland en Luxemburg en op de derde plaats staan landen zoals Nederland, Denemarken, Italië, Oostenrijk en Portugal. België bevindt zich op de volgende positie net zoals Zweden en Frankrijk. Het verschil tussen België en Nederland is dat bij een bezoek aan Vietnam Belgen vooraf een visum moeten regelen (voor Nederlanders volstaat een e-visum).Helemaal onderaan bengelt Afghanistan met slechts 35 landen die zonder visum vooraf bezocht kunnen worden.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Administratief
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Het nut van een testament in Spanje en wat te doen bij overlijden

In dit artikel leggen we u het nut uit van een testament in Spanje. Het is een feit dat u …