Home Experten Administratief Hoe kan men een verloren Belgische nationaliteit weer verkrijgen ?

Hoe kan men een verloren Belgische nationaliteit weer verkrijgen ?

1 minuten (lectuur)
461

In het tijdschrift van de stichting Vlamingen in de Wereld stond er deze maand een interessante ‘Vraag van de Maand’; nl. hoe men een verloren Belgische nationaliteit terug kan verkrijgen.

Al wie de Belgische nationaliteit in het verleden verloren heeft, kan deze onder strikte voorwaarden opnieuw verkrijgen.

Vanaf 1 januari 2013 kunnen enkel personen die hun hoofdverblijfplaats hebben in België (met inschrijving in het bevolkingsregister) op grond van een ononderbroken wettelijk verblijf sedert ten minste twaalf maanden, een aanvraag tot herkrijging van de Belgische nationaliteit indienen. Dus mensen die ingeschreven zijn in een Belgisch consulaat in het buitenland kunnen hun verloren Belgische nationaliteit niet opnieuw verkrijgen. 

U dient zich te wenden tot de ambtenaar van de burgerlijke stand van uw gemeente voor verdere informatie over de voorwaarden voor de herkrijging van de Belgische nationaliteit.

Wie de Belgische nationaliteit door vervallenverklaring heeft verloren kan enkel opnieuw Belg worden via de procedure van naturalisatie. Bron: www.viw.be

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Administratief
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Hoe kan ik mijn zwembad laten regulariseren in Spanje?

Plan het op de juiste manier Het gebeurt nog steeds dat mensen niet op de hoogte zijn van …