Inicio Nieuws Kan Spanje getroffen worden door een extreem zware aardbeving?

Kan Spanje getroffen worden door een extreem zware aardbeving?

4 minuto leer
1,911

Publireportage * Het kan, maar is vrij onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is het echter dat we getroffen worden door een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter. De gebieden waar het meeste kans is op een aardbeving zijn Malaga, Granada, Almeria en Alicante. De zwaarste aardbeving die de provincie Alicante trof, vond plaats in 1928. Torrevieja werd toen grotendeels van de kaart geveegd en er vielen 389 doden.

Wat in dat geval?

Gaat het om een “act of God”, dan is het zo uitzonderlijk en bovennatuurlijk, dat een correct onderhoud van uw woning de gevolgen evenmin kon tegenhouden. Schades veroorzaakt door tornado’s, zware overstromingen en stormen, worden meestal beschouwd als een “act of God”. Maar bijvoorbeeld brand niet, tenzij hij veroorzaakt is door extreme bliksem. In Spanje wordt schade door hevige tornado’s, aardbevingen, hoogwater, wind en overstromingen wel gedekt via de meeste auto-, huis-, en bedrijfsverzekeringen.

Uw huis

Alle huisverzekeringen kunnen het volgende dekken: brand, roet, explosie, diefstal, vandalisme en eveneens de wettelijke aansprakelijkheid of familiale verzekering. Veel natuurrampen, onder de noemer, acts of God, kunnen meegedekt zijn als uw verzekeringsmaatschappij samenwerkt met het Spaanse verzekeringsconsortium (Consorcio de Compensación de Seguros)

Het Consortium is een publieke entiteit, waarvan de oorsprong ligt in de Spaanse Burgeroorlog. Het consortium is direct gelinkt aan de dekking van buitengewone risico´s. Het consortium komt in werking als een rampenverzekeraar voor bepaalde types verzekeringen. Hierbij vergoedt het fonds verliezen en lichamelijke schades veroorzaakt door uitzonderlijke situaties die in Spanje gebeuren en die in Spanje gelegen risico´s overkomen. Het dekt ook persoonlijke schade voor buitengewone gebeurtenissen in het buitenland als de verzekerde regelmatig in Spanje verblijft.


Maak er zelf geen ramp van

De “seguro de hogar” is geen verplichte verzekering. Dit betekent dan ook dat indien u geen huispolis afgesloten heeft, u ook geen recht heeft op vergoeding op geen enkele manier indien een catastrofe deze regio treft. Dus onthoud dit belangrijk detail. De woonst is meestal het waardevolste bezit van vele mensen, en dit verliezen omwille van besparen op premies of door het kiezen van de verkeerde verzekering, is een ramp op zich!

Meer weten?

Wij nemen uw huidige polis met alle plezier onder de loep om problemen te voorkomen. Staat u op het punt een huis te kopen in Spanje? Neem ook dan even contact op met onze specialist Hannie Pieters op seguros@grupoxandra.eu

© Sandra Van Kerckhove  / Alle rechten voorbehouden

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…