Inicio Experten Verzekeringen Verzekering via de bank? Vijf redenen om het niet te doen!

Verzekering via de bank? Vijf redenen om het niet te doen!

6 minuto leer
1,120

Regelmatig vertellen klanten ons hoe Spaanse banken hen onder druk zetten om de huispolis via hen af te sluiten. Dat lijkt op het moment dat u met de hypotheek bezig bent wellicht handig en misschien zelfs voordelig. En kán in uitzonderlijke gevallen ook goed uitpakken. Toch zijn er vijf belangrijke redenen om uw verzekeringen nooit via uw bank af te sluiten…

1.U betaalt meer premie

De doelstelling van de banken is zoveel mogelijk commissie opstrijken. De premie die u voor uw verzekering betaalt, ligt bij de bank dan ook duidelijk hoger dan wanneer u een individuele polis afsluit bij een onafhankelijk verzekeringskantoor zoals GrupoXandra.

2. U weet niet precies waarvoor u tekent

Bankmedewerkers in Spanje hebben meestal geen intensieve opleiding tot verzekeringsspecialist genoten. Zij kunnen u dus niet adviseren wat in uw situatie de beste verzekering is. Bovendien zien wij regelmatig dat polissen van banken niet goed zijn opgemaakt en daardoor problemen geven als er schade is.

3. Bij schade krijgt u minder uitbetaald

De bank is erbij gebaat bij schade zo weinig mogelijk te moeten vergoeden. Zelfs als zij – net als GrupoXandra – met een goede maatschappij werkt zoals Zurich, zien de algemene voorwaarden er heel anders uit. Wij zien dan dat zomaar een kwart van de garanties vervallen is en er flink in de limieten gesneden is om maar minder uit te hoeven keren.

4. U moet alles zelf regelen

Zodra u uw handtekening heeft gezet, zit het werk erop voor de bank en haar medewerkers. U krijgt nog het telefoonnummer van het callcenter van de verzekeringsmaatschappij waar ‘waarschijnlijk’ wel iemand Engels spreekt, maar dat is het dan ook. Een schadeclaim, wijziging in de polis, simpele adviesvraag? U staat er alleen voor.

5.  U krijgt geen hulp bij de communicatie

De service die klanten in België en Nederland van hun bank krijgen is niet vergelijken met het serviceniveau is Spanje. En bent u dan ook nog eens de Spaanse taal niet machtig? Dan liegen de cijfers er niet om. Zonder agent die voor u een schade opvolgt en u helpt bij de communicatie met bijvoorbeeld de schade expert gaat het in Spanje in 70% van de gevallen fout en krijgt u geen of aanzienlijk minder geld uitgekeerd.

Ons advies?

Als u een huis of appartement koopt, doet u waarschijnlijk een van de grootste investeringen van uw leven. Spring daarom niet lichtzinnig om met de keuze van uw verzekering. En verzeker u van een betrouwbare, hulpvaardige agent in Spanje. Bij ernstige schades gaat het immers niet meer om enkele honderden euro´s. Maar loopt u het risico om een groot deel van uw spaargeld kwijt te raken.

Bron: Sandra Van Kerckhove, GrupoXandra Verzekeringen

https://www.grupoxandra.eu/

Bezwijk niet voor de druk die de bank uitoefent!

Er zijn banken die dreigen met hoge kosten voor een bankcheque als klanten aangeven dat ze hun huispolis liever bij een agent willen afsluiten. Trap daar niet in en houd voet bij stuk. Dreig desnoods om weg te gaan bij de bank die u zo behandelt. Dan binden zij wel in. Koppelverkoop is nu eenmaal verboden. U bent dus nooit verplicht wat voor verzekering dan ook af te nemen bij de bank waar u uw hypotheek afsluit of een bankcheque wilt innen.

Meer weten?

Heeft u uw huispolis bij een bank afgesloten? Wij nemen uw polis met alle plezier onder de loep om problemen te voorkomen. Staat u op het punt een (ander) huis te kopen in Spanje? Neem ook dan even contact op met onze specialist Hannie Pieters om te voorkomen dat de bank u klem kan zetten.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Verzekeringen
Comentarios cerrados

Mira además

Wat te doen in het geval van schade gedekt door de huispolis?

We proberen allemaal een schadegeval te voorkomen, en dan gebeurt het toch … De te n…