Inicio Experten Administratief Aankoop woning Spanje – stappenplan

Aankoop woning Spanje – stappenplan

9 minuto leer
1,720

De eerste en misschien wel de moeilijkste stap die u moet zetten wanneer u beslist een woning in Spanje te kopen, is een bedrijf kiezen dat het best bij uw wensen aansluit, een bedrijf dat u bij het hele proces kan bijstaan, vanaf de eerste bezichtiging tot en met de verhuizing naar en inrichting van uw nieuwe woning.

Het tweede punt is een woning vinden die u echt aanstaat, één waarbij u de eerste keer dat u haar ziet, denkt, “Dit is het!”. Het kan de woning zijn waar u van droomde vóór u naar Spanje kwam, of het kan iets compleets anders zijn. Pas als de gekozen woning, de ligging en kosten u goed lijken, heeft u uiteindelijk de juiste keuze gemaakt.

Indien dit een aantrekkelijk voorstel lijkt, dan is Janssens Partner Real Estate er om te zorgen voor alles wat nodig is voor een geslaagde aankoop.

De woningen die wij u bieden, zijn geselecteerd met het oog op uw veiligheid als koper. In de praktijk betekent dit dat wij bij al onze tweedehandse woningen bijzondere aandacht besteden aan de volgende aspecten: uitvoerige onderzoeken, legaliteit, aanwezigheid van de juiste papieren en het feit dat de prijs de kwaliteit en de staat van de woning voldoende weerspiegelt.

Wij zijn trots op deze werkstandaarden en denken dat wij niet de enige zijn die een hekel hebben aan “onaangename verassingen”.

Ons bedrijf Janssens Partner Real Estate, dat sinds 1995 werkzaam is, heeft in de loop der jaren uitgebreide ervaring en grondige kennis opgebouwd over de waarde van de eigendommen, de verkoop, dienst na verkoop, lokale gebieden, huizenbouw, verbouwingen en, het belangrijkste van al, de Spaanse wetgeving.

Diensten

Met twee gevestigde kantoren en een ervaren team, streven wij ernaar u te helpen bij uw beslissing om een woning in Spanje te kopen. Daartoe bieden wij u de volgende diensten:

  1. Een niet gehaast onderzoek van de eigendom en de regio, en dit alles in uw eigen taal.
  1. Volledig advies over de investering, overleg en antwoorden op al uw vragen over wettelijke, financiële en bouwaangelegenheden betreffende kopen en wonen in Spanje.
  1. Vertaling en uitleg van de reservatie- en koopovereenkomst van uw woning.
  1. Opening van een Spaanse bankrekening op uw naam.
  1. Aanvraag en opvilging van hypotheken en NIE-nummers.
  1. Regelmatige inspectie en controle van de bouwwerkzaamheden, met een uitgebreid verloopoverzicht over uw onroerend goed, inclusief foto’s, enz.

Reservering van de woning

Wanneer u de eigendom die u wilt kopen, heeft gevonden, moeten wij deze uit de markt nemen om een koopoptie te verkrijgen. Bij de aanbetaling moet de eigenaar van de woning een document ondertekenen waarin hij u een koopoptie op de woning verleent.

Nadat de eerste stap is afgehandeld, gaan wij over tot het verrichten van de nodige onderzoeken met betrekking tot de woning bij de desbetreffende autoriteiten om ons ervan te verzekeren dat de woning die u koopt volkomen legaal is en vrij van lasten, schulden of hypotheken.

Ingeval wij mochten vaststellen dat de woning in kwestie abnormaliteiten vertoont, zal de aanbetaling aan de koper worden teruggegeven.

Totstandbrenging

De koop van de woning komt tot stand in aanwezigheid van een Spaans notaris, wanneer de koper en verkoper de notariële takte (Escritura de compraventa) van de onroerende eigendom ondertekenen. De notaris is een openbaar ambtenaar en heeft tot taak te certificeren dat de overeenkomst is getekend en dat de koper en de verkoper over hun belastingverplichtingen zijn geïnformeerd. Het is de persoon die ervoor zorgt dat aan alle wettelijke vereisten zijn voldaan en dat het overeengekomen bedrag is betaald.

Indien u bij het verlijden van de notariële akte niet in Spanje kunt zijn, kunnen wij de nodige formaliteiten regelen om de notariële akte in uw naam te ondertekenen. Deze procedure betreft het verlenen van een volmacht, welke u bij uw volgende reis naar Spanje kunt regelen of via uw eigen notaris in Nederland of België. Graag zullen wij u hierover nader informeren.

Notariële akte en registratie van uw woning

Nadat de notariële akte is verleden en u de eigenaar van de woning in kwestie bent geworden, gaan wij over tot inschrijving van de woning in het eigendomsregister zodat u als nieuwe wettelijke eigenaar geregistreerd staat. Het eigendomsregister zal ons een mededeling sturen zodra de notariële akte kan worden opgehaald. Dit kan twee à drie maanden in beslag nemen vanaf de ondertekening van de akte.

Voorzieningen

Wij zorgen ervoor dat de voorzieningen van uw woning (elektriciteit, irrigatie- en drinkwater, telefoon, internet, belastingen zoals de onroerendgoedbelasting of ‘Impuesto sobre Bienes Inmuebles’ op de woning en op het stuk grond, enz.) op uw naam worden gezet en dat de rekeningen worden afgeboekt van uw Spaanse bankrekening.

Bezichtigingsreis

U boekt zelf uw vliegreis en in overleg met u kunnen wij accomodatie in het Bed & Breakfast Casa Entre Viñas, Aspe  voor U vastleggen.  Na aankomst op kantoor kunnen we een planning maken voor de te bezichtigen projecten, die eventueel al van te voren samen met U zijn uitgezocht.

Wij hopen U hierbij een goede impressie te hebben gegeven over de werkzaamheden van ons bedrijf. Mochten er nog vragen zijn, dan helpen wij U graag.

Alex Louis S. Janssens
Realtor
+34 629649856

www.janssenspartner.com
Janssens Partner SLU
CIF B-54310107

Central Office
Casa Entre Viñas
Avda. de la Constitución, 41
03680 Aspe
Tel. +34 965 494 684

Altea Office
Carrer Estribord
Urb. Altea Dorada, local 4
03590 Altea
Tel. +34 966 888 591

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Administratief
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …