Home Experten Fiscaal Kooporders schieten de hoogte in

Kooporders schieten de hoogte in

4 minuten (lectuur)
946

Beleggers zien kansen op de beurs

De koersval op de beurzen als gevolg van de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat heel wat aandelen de voorbije maand (en nog steeds) historisch laag stonden geprijsd. Voor veel beleggers was de maand maart hét moment om koopkansen te spotten en snel te handelen.

Meer aankopen dan verkopen
Afgelopen maand noteerden we een uitzonderlijk hoge activiteit op onze platformen: van alle orders die zijn geplaatst, waren meer dan 70% kooporders. Het is duidelijk dat beleggers tijdens de coronacrisis willen profiteren van de lage koersen om aandelen waarin ze geloven in hun portefeuille op te nemen tegen een lage prijs.

Veel nieuwe beleggers
We merken ook dat veel beleggers deze crisis aangrijpen om te starten met beleggen. De voorbije maand hebben we 10 keer zoveel nieuwe rekeningen geopend als in pakweg dezelfde periode vorig jaar. Daarvan zijn meer dan de helft al aan de slag gegaan op de beurs. Wij wensen hen alvast welkom en veel succes met hun beleggingen.
Zelf Beleggers zetten ons aan het werk

We zagen in maart ook steeds meer Zelf Beleggers die ons aan het werk zetten. Ze vertrouwden ons een deel van hun vermogen toe om via Laten Beleggen voor hen te beheren. De markten zijn erg volatiel en het hoofd koel houden is niet altijd gemakkelijk. Deze beleggers willen in deze tijden graag ook rekenen op de werking van Laten Beleggen, en meer specifiek op het principe van kapitaalbewaking om hun vermogen te doen groeien en hun verlies zo veel als mogelijk te beperken.

Zal de koopjesperiode nog lang aanhouden?
We zouden kunnen stellen dat beleggers de koersdalingen als een koopjesperiode beschouwen. Toch blijft het moeilijk – om niet te zeggen ‘onmogelijk’ – te voorspellen wanneer de beurzen weer zullen stijgen. Hoe het er nu naar uitziet, zouden deze koersdalingen nog enkele weken of maanden kunnen aanhouden. Mocht dat het geval zijn dan zouden beleggers, net als bij de solden, op het einde de grootste kortingen kunnen rapen.

Op basis van het gedrag van de particuliere beleggers daarover inschattingen maken, is ook een onvolledige analyse maken: de grote partijen in de markt bepalen de koersbewegingen op korte termijn heel erg. Maar we zullen zien wie het ‘smart money’ heeft: zij die vandaag kopen voor de lange termijn of zij die met schrik om het hart de koersen verder lager duwen.

Geschreven door : Fadwa Lahssini (BinckBank)

Als contentstrateeg gaat Fadwa Lahssini op zoek naar wat beleggers bezig houdt. Om de juiste antwoorden te bieden en onderwerpen aan te kaarten die er toe doen, volgt ze het beursnieuws op de voet. Af en toe kadert ze hier interessante gebeurtenissen in de financiële wereld.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Fiscaal
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Vakantie vooruitzichten en de fiscus : beide zien het licht aan het einde van de “Corona-tunnel”

Met de vakantiemaanden in aantocht zitten heel wat Vlamingen te popelen om af te reizen na…