Home Experten Janssens Partner Real Estate en Casa Entre Viñas

Janssens Partner Real Estate en Casa Entre Viñas

10 minuten (lectuur)
1,985

Meer dan twintig jaar geleden begon het allemaal met de wens van de Belg Alex Janssens om een eigen woning in Spanje te kopen. Hij was behoorlijk verliefd geraakt op het Spaanse leven, de cultuur, de mensen, de levenshouding en met name de vele, zonnige dagen.

Het mediterrane licht, de landschappen met sinaasappel- en amandelbomen, de kusten met eindeloze zandstranden of verbazingwekkende kliffen en het tolerante gemoed van de lokale bevolking overtuigden hem van het feit dat hij hier aan de Costa Blanca zijn leven wilde gaan leiden. Daarmee begon zijn zoektocht naar een unieke en magische plek voor zichzelf onder de Spaanse zon. Hij zocht een pand met een ziel, met geschiedenis en waar ook zijn passie voor architectuur in terug te vinden zou zijn.

Een lange tijd verkende Alex het hele gebied van kust tot binnenland en probeerde het uitgebreide aanbod op vastgoedvlak te doorgronden. Op een dag stuitte hij op een historisch pand in ruïneuze staat. De vervallen toestand van het oude herenhuis uit de negentiende eeuw  belette hem niet om zelfs tot in de kleinste details een fraai historisch pand voor zich te zien. In dit beeld visualiseerde hij tegelijkertijd waarvoor hij het pand zakelijk gezien allemaal zou kunnen gebruiken. Dit én het fantastische antieke trappenhuis gaven hem een ‘dit-is-het-gevoel’, waarmee een droom eindigde en de realiteit zijn intrede deed en jaren van hard werken volgden.

Het schitterende, historische gebouw  waarover het hier gaat, ligt op luttele kilometers van de steden Alicante en Elche in het centrum van een sfeervol en rustig dorpje in het binnenland. In het jaar 2002 was het gebouw volledig gerenoveerd met oog voor de essentie en geschiedenis van het pand en met behoud van alle historische elementen. Op de vloeren liggen nog originele vloertegels die bestaan uit verschillende soorten marmer en overal siert prachtig hout- en smeedwerk het pand. Vervolgens werd de ware architectonische parel zeer stijlvol ingericht. In 2014 werd het opnieuw onder handen genomen, waarmee het er ook anno 2019 nog onberispelijk uitziet. De autoriteiten in de regio Valencia beloonden het door het pand als ‘architecturaal erfgoed’ te categoriseren.

Alle ervaring die Alex tijdens zijn uitgebreide zoektocht, gedurende de jarenlange verbouwing met het steeds verder groeiende netwerk in de regionale vastgoedsector heeft opgedaan, stellen hem in staat zijn kennis op dit vlak en die van de Costa Blanca en het achterland te delen met ieder ander die zelf ook droomt over de aanschaf van een tweede woning in Spanje of die, net als hij, een nieuw leven aan of bij de Spaanse kust willen beginnen. Dit is de oorsprong van het familiebedrijf dat Janssens Partner Real Estate nog steeds is. Hij begon zijn zaak vanuit de overtuiging dat er ‘voor iedereen een geschikt huis is in Spanje’.

Casa Entre Viñas en J.P. Real Estate ontwikkelde zich vanuit het monumentale pand in Aspe tot het gerenommeerde makelaarskantoor dat het nu is. Later kwamen daar nog een kantoor bij aan de kust in Altea. Als oprichter en eigenaar kreeg Alex desalniettemin het gevoel dat naast hijzelf en zijn werknemers ook anderen van het pand moesten kunnen genieten. Zo werd Bed & Breakfast Casa Entre Viñas geboren. Inmiddels is Casa Entre Viñas een begrip in de verre omtrek. De uitstekende service, de prachtige installaties en de ideale locatie ervan, maken de B&B tot een unieke plek waar reizigers, of die nu om werkredenen of voor vakantie komen, er helemaal tot rust kunnen komen of er een goede uitvalsbasis vinden voor het verkennen van de mooie omgeving. Vanwege de gunstige locatie is Casa Entre Viñas aantrekkelijk voor een breed publiek. Sinds de opening in 2014 is de reputatie uitstekend en dat blijkt wel uit de booking.com-rating van 9,3 en de officiële classificering als B&B in een superieure categorie met 4 sterren.

Zo delen Janssens Partner Real Estate en Casa Entre Viñas een fantastisch gebouw dat alle verwachtingen overtreft. Dat blijkt uit de overweldigend positieve reacties van mensen die er te gast en het onder meer omschreven als ‘majestueus herenhuis’, ‘alsof je in een middeleeuws kasteel verblijft’, ‘reizen door de tijd’, ‘rust en stilte’, uistekende architectuur’ en ‘uitzonderlijk historisch vastgoed’. Deze feedback blijft de uitbaters stimuleren de best mogelijke service te blijven bieden, zowel vanuit J.P. Real Estate als in Casa Entre Viñas. Op dit moment wordt overwogen of de activiteiten zullen worden uitgebreid met een restaurant, winkel of andere zaak in het gebouw.

Janssens Partner Real Estate

Het Nederlandstalige familiebedrijf Janssens Partner Real Estate is gespecialiseerd in onroerend goed langs de hele Costa Blanca en in het binnenland. Met twee kantoren in de provincie Alicante biedt de makelaardij zodoende al bijna 25 jaar betrouwbare kwaliteitsservice en professionele integriteit tegen een goede prijs. Wie een woning aan de Costa Blanca zoekt, kan er terecht voor zorgvuldig geselecteerde eigendommen, waaronder appartementen en villa’s direct aan zee, naast golfbanen, fraai gelegen finca’s en unieke panden in dorpskernen of stadscentra.

Heeft u vragen over het prachtige Casa Rural Entre Viñas of wilt u zich oriënteren over de aankoop van een woning of bedrijfspand in de provincie Alicante of langs de Costa Blanca, neem dan nu contact op met Janssens Partner Real Estate voor Nederlandstalige begeleiding bij aankoop of (ver)huur en verdere ondersteuning van het proces van aankoop op +34 629 649 856. U kunt ook een kijkje nemen op de websites:

https://www.janssenspartner.com
https://www.casaentrevinas.com

Laad meer gerelateerde artikels
  • Wie zijn Inmo COBAT?

    Johan Cocquyt uit West-Vlaanderen en Katleen Baeten uit de Kempen kochten een vakantiehuis…
  • Expositie van Frans Vogels in Albir

    ALFAZ DEL PI – Op vrijdag 24 januari om 20 u. wordt de tentoonstelling van de Vlaams…
  • Welkom bij VidaConsult

    VidaConsult is een dienstenkantoor in Altea, voorheen beter gekend als Oremfi. De naam …
Laad meer artikels in Experten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wie zijn Inmo COBAT?

Johan Cocquyt uit West-Vlaanderen en Katleen Baeten uit de Kempen kochten een vakantiehuis…