Inicio Experten Vraag aan de experten – lezersbrief

Vraag aan de experten – lezersbrief

4 minuto leer
465

Vorige week kregen we een interessante vraag binnen van een trouwe lezer van de website van VIW Costa Blanca. Aangezien dit een actueel thema is en wellicht interessant voor andere mensen met honden publiceer ik graag vraag en antwoord:

Beste, moeten we een extra verzekering voor de hond nemen of kan het zijn dat dit in onze verzekering van de woning al zit ? En hoe gaat het in zijn werk , ivm de verplichte cursus en zo .. Er wordt van alles van geschreven ..
Vriendelijke groeten, Ann

Beste,

Naar aanleiding van uw vraag aan Vlamingen in de Wereld – Costa Blanca, hierbij wat extra informatie over de nieuwe wet :

De Spaanse overheid heeft een nieuwe wet op dierenwelzijn geïmplementeerd, die van invloed kan zijn op uw verplichtingen als huisdiereigenaar.

Naast maatregelen inzake de verbetering van de leefomstandigheden van huisdieren en strengere straffen voor dierenmishandeling voorziet de nieuwe Spaanse wet ook een aantal nieuwe verplichtingen voor eigenaars van huisdieren, zoals een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor schade aangericht door honden en het volgen van een cursus.

De opstal- en inboedelverzekeringen van Zurich die ons kantoor aanbiedt, dekken schade aangebracht door huisdieren waarvoor iemand wettelijk aansprakelijk is. Indien u een hond heeft, bent u voor wat betreft de verplichte verzekering mogelijk reeds in regel met de wet en hoeft u verder niets te doen. Kijk het na in uw verzekeringscontract of stuur ons een copie van uw polis.  

Indien het om een gevaarlijk hondenras gaat, moet dit meestal extra verzekerd worden.  Vraag eventueel bij uw gemeente of de wet voor uw hondenras nog andere verplichtingen oplegt. Indien u een hond heeft van een gevaarlijk hondenras kan het dus zijn dat uw verzekering moet aangepast worden.

Sommige verzekeringsmaatschappijen maken ook publiciteit voor andere verzekeringen voor huisdieren (zoals ziektekosten) maar enkel de aansprakelijkheidsverzekering voor honden is verplicht. De dierenarts kan u gewoonlijk informeren over deze speciale verzekeringen.

Let wel op : gewoonlijk is er voor de verzekering enkel dekking in de privé sfeer. Er is geen dekking voor commercieel, professioneel of illegaal gebruik van honden. Bovendien moet u volledig in regel zijn met alle wettelijke en reglementaire bepalingen (zoals vergunningen, chip, enz.). 

 Veel bepalingen van de wet zijn nog niet uitgewerkt en hun toepassing moet verder uitgelegd worden in reglementen.  Dit zal waarschijnlijk ook gelden voor de verplichte cursus, waarover ik reeds vernam dat die via internet zou gebeuren.  

Uiteraard volgen wij de evolutie in de verzekeringssector voor wat betreft de toepassing van de verplichte verzekering.

We zijn er om te helpen.

Met vriendelijke groeten, Jan Arretz  
Responsable Salud – GrupoXandra Seguros

Imagen van wirestock in Freepik

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Experten
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …