Home Experten Medisch Clínica Benidorm ingeschakeld voor veiligheid hotels

Clínica Benidorm ingeschakeld voor veiligheid hotels

3 minuten (lectuur)
1,244

BENIDORM. Een voorbeeld van samenwerking tussen de toeristische en sanitaire sector. Het protocol tot preventie om de hotelactiviteit weer op gang te brengen, heeft de hotelketen Magic Costa Blanca, met twaalf hotels en 8500 plaatsen in de Comunidad Valenciana, er toe aangezet om experts van het prestigieuze Hospital Clínica Benidorm in te schakelen om de veiligheid van de gasten te kunnen waarborgen. Clínica Benidorm richt zich hoofdzakelijk naar buitenlandse toeristen en residenten en heeft zijn volledige medewerking toegezegd.

De werkzaamheden om in de hotels maatregelen te nemen die de gasten een volledige veiligheid op het gebied van hygiëne moeten bezorgen, werden reeds aangevat. De door de autoriteiten opgelegde voorzorgsmaatregelen worden strikt toegepast nu het toeristisch seizoen voor de deur staat en de eerste interprovinciale toeristen aan de Costa Blanca verwacht worden.

Magic breidt zich dus deskundig voor. De directie beseft dat het nieuws over een besmetting in één van de hotels een totale leegloop zou betekenen en wil daarom geen enkel risico nemen.

De normen werden opgelegd door het Instituto Tecnológico Hotelero de España (ITH) en het Instituto de Calidad Turística de España, twee organen die bevoegdheid hebben over het hele Spaanse grondgebied. Maar Magic heeft daaraan zelf nog strengere normen toegevoegd, die de experts van het ziekenhuis moeten toepassen. Het systeem van autocontrole gaat nog veel verder dan de normen die de autoriteiten oplegden. “Er wordt hard gewerkt om er voor te zorgen dat onze gasten van een rustige en veilige vakantie kunnen genieten” verklaarde Javier García, ondervoorzitter van de keten, die persoonlijk de werkzaamheden in Benidorm bijwoonde.

De experts van het ziekenhuis passen de nieuwste technologische methoden voor desinfectie toe en zorgen voor een constante zuivering van de lucht in alle kamers.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …