Home Experten Medisch Ziektekostenverzekering in Spanje, een delicaat thema ! Informeer je goed!

Ziektekostenverzekering in Spanje, een delicaat thema ! Informeer je goed!

5 minuten (lectuur)
1,411

Het is gemakkelijk om via computerprogramma’s vergelijkende prijzen te bekomen van verschillende pakketten, maar wat die verschillen effectief inhouden voor u persoonlijk en wat de beste keuze is voor u, hoe de polis uiteindelijk zal geredacteerd worden rekening houdende met uw persoonlijke medische situatie… vindt u niet terug in deze prijs- of vergelijkingstabellen. Indien een verzekeringsagent met potentiële klanten praat over ziektekostenverzekeringen, de verschillende mogelijkheden voor hun situatie als individu of als familie, het wel of niet geaccepteerd kunnen worden, prijsevoluties, uitsluitingen en kleine lettertjes,… is het een veel gecompliceerder en langer gesprek dan bijvoorbeeld bij het geven van richtprijzen voor een autopolis.

Waarom?

Het soort pakket/product/garanties,… dat voor u echt geschikt is, hangt van veel factoren af. Kies niet zomaar een standaardpolis zonder rekening te houden met uw historiek of toekomstplannen.

Waar hangt een goed advies van af? Uw medische voorgeschiedenis, huidige gezondheid, medicatie, uw actuele en toekomstige situatie op het vlak van sociale gezondheidszorg, uw toekomstplannen, de band die u met België/Nederland heeft momenteel en binnen x aantal jaar of u wel of niet autonoom bent/wordt in Spanje, of u renteniert of gepensioneerd bent, of u wel of niet veel reist, of u een bedrijfsactiviteit in Spanje heeft, uw budget, uw persoonlijke wensen en voorkeuren, aantal te verzekeren personen, exacte geboortedata en geslacht.

Let’s be honest…

Hoe duurder, hoe meer garanties, hoe goedkoper, hoe minder…

Laat je niet verleiden door reclamecampagnes van extra tijdelijke kortingen. Het betreft wel degelijk een zeer belangrijke polis die je kiest voor het leven. Hierbij een kort overzicht van de meeste mogelijkheden:

  1. Een standaardproduct voor verzorging door vooraf bepaalde dokters/klinieken in Spanje
  2. Een standaardproduct waarbij er ook een vrije keuze van dokters/klinieken wereldwijd mogelijk is (terugbetaling facturen aan 80-90%-100%, met bepaalde jaarlimieten en sublimieten)
  3. Een topproduct voor mensen die enkel het allerbeste willen zonder limiet of uitzondering (terugbetaling facturen aan 100% en veel extra dekkingen).

De prijzen kunnen binnen deze pakketten nog heel wat variëren per situatie en type product en zelfs per provincie waar u woont. Maar hou er rekening mee dat het kiezen van de juiste ziektekostenverzekering voor ieder verzekerde persoon individueel bekeken moet worden. Want de mogelijke gevolgen op lange termijn bij een foute keuze zijn te groot om er simpel over te gaan. Ik heb al veel mensen ontmoet die dachten dat ze het juiste product hadden afgesloten in Spanje, en eens ze ziek zijn blijkt dat ze niet eens goed verzekerd zijn voor hun individuele situatie en dit bijvoorbeeld noch in België/Nederland, noch in Spanje.

Wacht in elk geval niet te lang om te beslissen en vraag snel deskundig en eerlijk advies!

Bron: Sandra Van Kerckhove van GrupoXandra Verzekeringen

Afbeelding gemaakt door jcomp – www.freepik.es

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …