Home Experten Medisch Dierenartsen en podologen gaan mee vaccineren

Dierenartsen en podologen gaan mee vaccineren

3 minuten (lectuur)
750

VALENCIA. Privé-ziekenhuizen en artsen uit de hele Comunidad Valenciana hebben hun installaties en personeel aangeboden om mee te helpen met het inenten van de bevolking tegen covid. Het grote aantal besmettingen onder het medisch personeel van de Spaanse Gezondheidszorg brengt het schema van de inenting inderdaad in het gedrang, samen met het tijdelijk stopzetten van bepaalde leveringen van het vaccin van Pfizer.

Het departement voor Gezondheid van de Comunidad Valenciana wil vanaf april zoveel mogelijk kundige  mensen inschakelen bij de inenting. Het hoofd van het departement, Ana Barceló, verklaarde dat contact werd opgenomen met de 24 colleges die betrokken zijn bij de medische wereld om te helpen bij de actie, waaronder niet alleen de artsen en verplegend personeel, maar ook onder andere tandartsen, apothekers, fysiotherapeuten, dierenartsen en podologen. Enkelen zullen een snelcursus volgen om deze inentingen te kunnen uitvoeren.

De colleges hebben verklaard dat ze een oproep zullen richten tot hun gepensioneerde leden om zich te melden en hulp te bieden bij de massale inentingen. Men kan deze mensen echter niet verplichten om deel te nemen, maar de voorzitter van het college van dierenartsen van Alicante, Gonzalo Moreno, heeft reeds verklaard dat hij onder de leden met succes een oproep richtte om zich aan te melden. In de provincie Alicante zijn 1013 dierenartsen ingeschreven en Moreno was er van overtuigd dat die allemaal hun medewerking zullen verlenen. Deze mensen zullen ook mee als eersten het vaccin ontvangen.

Ondertussen zijn ook de eerste 800 dosissen van Moderna in de provincie Alicante aangekomen en die gingen naar de ziekenhuizen van San Vicente del Raspeig en La Pedrera in Denia.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …