Home Experten Medisch Nieuwe maatregelen bekend gemaakt

Nieuwe maatregelen bekend gemaakt

2 minuten (lectuur)
2,044

Het departement voor Gezondheid van regio Valencia heeft de sluiting van de horeca verlengd tot 15 februari. Dit stond afgelopen zaterdag 30 januari in het officieel bulletin van de Comunidad Valenciana.

De beperking tot samenkomen van maximum twee personen blijft eveneens van kracht tot die datum, samen met het afsluiten van steden met meer dan 50.000 inwoners tijdens de weekends, waaronder onder andere Torrevieja en Benidorm vallen.

Nieuw is de verplichting tot het dragen van maskers op stadsstranden (stranden die grenzen aan een woonkern). Wie sport doet in een bewoonde kern of een groenzone in een stad of dorp, moet ook een masker dragen. Dat geldt ook voor kinderen vanaf 6 jaar.

Op andere stranden en in de natuur wordt het masker aangeraden maar niet verplicht.

Winkels moeten nog altijd dicht om 18 uur, behalve voor de verkoop van voeding of drank, hygiënische en sanitaire producten, farmaceutische producten voeding voor huisdieren en kapperszaken.

Sauna’s, spas, solarium, Turkse baden, massagesalons en aanverwanten dienen te sluiten.

De hele Comunidad Valenciana blijft afgesloten. Binnenkomen en verlaren is alleen toegestaan met een geldige reden. De avondklok blijft behouden van 22 tot 06 uur.

Bron: Hugo Renaerts

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …