Inicio Experten Medisch Privé-ziekenhuizen krijgen vaccin van Moderna

Privé-ziekenhuizen krijgen vaccin van Moderna

2 minuto leer
986

ALICANTE. Eind afgelopen week besliste de rechtbank in Alicante dat ook het personeel van de privé-ziekenhuizen moet ingeënt worden en dat de Spaanse Ziekenzorg daarvoor verantwoordelijk moet zijn.

Er waren stemmen opgegaan dat dit niet binnen de bevoegdheid viel van de ‘Seguridad Social’, omdat de aangeslotenen van dit ziekengonds er voor betalen, terwijl de privé-klinieken betaald worden door de verzekering, die dan maar de dosissen moest aankopen.

De rechter keek echter naar de risico’s voor besmetting en was van oordeel dat de algemene gezondheid van de bevolking op de eerste plaats moet komen. Hij verplichtte het Spaans Ziekenfonds in te staan voor die vaccinatie. Waarmee die zich zonder verdere discussie akkoord verklaarde.

Het departement voor Gezondheid van de Valenciaanse regering beloofde dosissen van het vaccin Moderne ter beschikking te stellen, zodra deze geleverd werden. Verwacht wordt dat de eerste leveringen deze week zullen aankomen. De eerste 800 dosissen van Moderna kwamen op 13 januari in de provincie Alicante. Het is een vaccin dat geen tweede inenting nodig heeft, in tegenstelling tot het vaccin van Pfizer. Moderna zou deze week nog 48.800 dosissen leveren.

In de regio Valencia werken 7000 mensen in de privé-ziekenzorg, waarvan 2500 in de provincie Alicante. Het departement voor Gezondheid van de Valenciaanse regering zal het vaccin bezorgen aan de privé-ziekenhuizen in de hele Comunidad, hoewel de uitspraak van de rechter alleen betrekking had op de provincie Alicante. Het was het college van Artsen van Alicante dat de zaak voor de rechtbank had gebracht.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Medisch
Comentarios cerrados

Mira además

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …