Home Experten Medisch Veiligste mondmasker ‘made in Spain’

Veiligste mondmasker ‘made in Spain’

3 minuten (lectuur)
384

ALICANTE. Een bedrijf uit Alicante heeft het patent aangevraagd voor een mondmasker met filter dat het virus doodt terwijl men ademt, dankzij een lasergordijn in UVC. Het zogenoemde ‘Flat Tbue Energy’ maakt ook een einde aan de contaminatie, veroorzaakt door de wegwerpmaskers, zo verzekert het bedrijf.

Dankzij twee startups die zich richten naar de I+D van de universiteit Miguel Hernández (UMH) in Elche en het fonds van Ondernemers van Repsol is men er in geslaagd dit mondmasker ‘made in spain’ te ontwerpen en te vervaardigen. Het werkt

met ultravioletstralen van lage frequentie, uitgezonden door laserstralen, die het coronavirus en andere virussen vernietigen terwijl men ademt.

Alles functioneert met een batterij die tien uur actief blijft en opgeladen wordt zoals een mobiele telefoon. De productiekosten zijn laag en worden gerealiseerd door printen in 3D, met materialen die alle uit Spanje komen. Men baseert zich op de techniek van David J. Benner, profesor van Radiologie en Milieuwetenschappen en directeur van het Onderzoekscentrum Radiologie van CUIMCY.

In zijn belangrijkste studie wordt aangetoond dat het UVC-licht een gelimiteerde werkingskracht heeft en niet kan doordringen door de dode cellen op de huid of de tranenzak in de ogen, zodat er geen gevaar bestaat voor de menselijke gezondheid. Maar virussen en bacteriën zijn veel kleiner dan de menselijke cellen, zodat ze wel gevoelig zijn voor het UVC, die hun genetisch materiaal bereiken en ze inactiveren.

Op deze technologie is het mondmasker gebaseerd, een masker van Spaans fabrikaat, dat niet alleen bescherming biedt tegen Covid-19, maar ook tegen andere virussen en bacteriën, zoals de griep, maar niet tegen de nu opduikende westnijlziekte.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Felle kritiek van artsen en experts

ALICANTE. De kritiek van diverse epidemiologen, artsen van de Openbare Gezondheid en exper…