Inicio Nieuws Alicante blijft technologisch verrassen

Alicante blijft technologisch verrassen

2 minuto leer
693

ALICANTE. Het laatste jaar staat Alicante internationaal in de belangstelling wat betreft uitvindingen en verbeteringen en wordt in Spanje een stad die gelijk staat met hoge technologische ontwikkelingen.

Ook vorige week stond Alicante weer in de belangstelling, want een bedrijf uit die stad heeft een soort plastic ontworpen dat de covid-19 inactief maakt, zodat het voor diverse doeleinden kan gebruikt worden, in eerste instantie voor het beschermen van sanitair materiaal.

De ingenieur van het bedrijf Tecnikoa, Pedro Alonso, die instaat voor de productie, verklaarde aan Efe Television dat men vertrokken is van een antivirusmaterie om zo dit soort plastic te ontwikkelen.

Een aantal bedrijven hebben reeds hun belangstelling getoond voor dit soort plastic en hebben gevraagd om deel te mogen nemen bij de proeven, om eventueel later samen te werken. De ingenieurs van het bedrijf hebben een middel gevonden waardoor het virus aan het plastic blijft kleven en dus inactief wordt. Het systeem kan ontwikkeld en gebruikt worden op diverse sanitaire materialen, ook op beschermende schermen, sleutels, pincetten, scharen, etc. en draagt daarmee bij aan het verhinderen van de expantie van het virus.

De commeciële directeur van het bedrijf met zetel op het industrieterrein van Aguamarga, Enrique Oñare, verklaarde dat men met de proeven begon in maart, toen het virus zijn kop opstak, en is van oordeel dat het zogenaamde ‘antivirucida’ weldra bij het grote puibliek zal geïntroduceed kunnen worden. Het is namelijk ook nuttig op mobiele telefoons en andere gewone gebruiksvoorwerpen.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…